Västra Mälardalen
06:04 | 30 mars 2021

Polisen varnar för rosbedrägerier

Flera anmälningar har kommit in.

Foto: Pixabay

I helgen har bedrägerianmälningar gjorts kopplade till rosförsäljare inom Polisregion Mitt. Anmälningarna har kommit in från Heby respektive Håbo kommun, men polisen misstänker att rosförsäljarna röra sig på flera platser i polisregion Mitt, där Västmanland ingår.

I ett av fallen från helgen upprättades en anmälan gällande hemfridsbrott. Detta efter att en rosförsäljare ska ha försökt att tränga sig in hos en äldre person.

Polisen skriver följande på sin hemsida:

”Rosförsäljarna riktar ofta in sig på äldre personer. De knackar på hos personerna, upplevs ofta påträngande och vill att personerna ska skänka pengar till välgörenhetsorganisationer eller trossamfund. I bland vill de att personerna ska köpa dyra rosor. När personerna sedan betalar med till exempel en 500-kronorssedel och vill ha växel tillbaka lämnar rosförsäljarna platsen”.

Polisen misstänker nu alltså att rosförsäljarna kommer att röra sig på flera platser i polisregion Mitt.

”Det är viktigt att vara uppmärksam om en person knackar på hos dig och vill sälja dyra rosor eller ber om bidrag till en välgörenhetsorganisation eller trossamfund. Var kritisk mot okända besökare och begär legitimation. Det går alltid att ringa och kontrollera med den organisation personen säger sig komma från”, skriver polisen.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-