Basket
08:11 | 23 februari 2021

Stars värvar storväxt center från Fryshuset

Stars-tränaren Nikolaidis: ”Jag och övriga coachstaben är väldigt glada”.

Leonard Halling-Ibo, längst till höger på bilden, förstärker Köping Stars. Foto: Michaela Ericzén

Köping Stars förstärker truppen inför slutspurten av serien och det efterföljande slutspelet. Från ligajumbon Fryshuset värvas den 202 centimeter långe center Leonard Halling-Ibo.

Under säsongen har 28-åringen snittat 12,2 poäng, 6,9 returer och 2,2 assist på 19 spelade matcher. Nyförvärvets debut kommer ske mot Nässjö Basket den 16 mars.

– Jag och övriga coachstaben är väldigt glada över Leonards påskrift och att få in ytterligare en kvalitetsspelare på de större positionerna. Leo är en spelare som jobbar väldigt hårt, har tuffhet och fysik som sina främsta egenskaper tillsammans med ett fint spelsinne och attackspel. Jag vill även passa på att tacka Fryshuset och coach Marko Milatovic som varit väldigt behjälpliga så här sent på säsongen, säger Köping Stars-tränaren Panagiotis Nikolaidis i ett pressmeddelande.

Nyförvärvet själv säger så här om flytten till Köping och Stars:

– Jag ser fram emot att komma till Köping Stars. Samtidigt vill jag tacka Fryshuset Basket, spelarna och coach Marko för den här tiden. Nu hoppas jag på att kunna bidra till Köpings framgång resten av säsongen och i slutspelet.

Köping Stars meddelar även att helgens tänkta match mot Norrköping flyttas från lördag till kommande tisdag.

”Beslutet är fattat i samråd med smittskydd Västmanland med anledning av att klubben under landslagsuppehållet haft spelare som vistats utomlands. Beslutet har även fattat med hänsyn till de senaste karantänsrekommendationerna. Köping Stars kommer under perioden att utföra testagning för covid-19 på spelare”, skriver klubben.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-