Köping
19:20 | 17 november 2017

Vänsterpartiet motsätter sig dyra skolfoton

”Att låta kommersiella företag profitera grovt inom skolans värld är inte önskvärt enligt oss, och rimmar illa med den så kallade avgiftsfria skolan”

I veckan lämnade Vänsterpartiet i Köping in en motion om skolfotografering. De anser att det i dag finns bättre alternativ som inte behöver kosta så mycket pengar.

– Att låta kommersiella företag profitera grovt inom skolans värld är inte önskvärt enligt oss, och rimmar illa med den så kallade ”avgiftsfria skolan”. Erbjudanden att köpa fotografier, på sina egna barn, kan slå väldigt hårt mot familjer med ansträngd ekonomi. Speciellt när man har fler barn i syskonskaran. Då kan det till och med röra sig om tusenlappar i utgifter, skriver Vänsterpartiet i Köping i ett pressmeddelande.

De hänvisar till att både barn och föräldrar riskerar utanförskap.

– Införskaffandet av produkterna är dyra och där finns också en väldigt beklaglig skugga av utanförskap för det barn vars föräldrar av någon anledning, väljer att inte köpa produkten. För barnet, som kanske inte har skolkatalogen och fickan sin full av miniatyrporträtt av sig själv, kan det kännas skamligt. Finns det dåliga klasskamrater i närheten kan till och med mobbningssituationer uppstå.

I pressmeddelandet hänvisar de till att man istället kan utnyttja skolans redan befintliga resurser, på ett pedagogiskt och kostnadsfritt vis.

– Vänsterpartiet vänder sig INTE emot klassfotografering, skolkataloger eller porträtt! Men vi anser att den moderna skolan har mycket goda möjligheter att själva producera dessa ting. 

– Den tekniska utrustningen finns inom skolan och det kreativa arbetet som fotograferande och arbetande med den egenproducerade klassbilden eller skolkatalogen utgör är, utan tvekan, utvecklande för barn på alla sätt. Dessutom skulle det hela kunna vara kostnadsfritt. Alla får vara med! Alla KAN vara med!

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-