Kungsör
05:55 | 25 september 2021

Jenny lyfter fram landsbygden i sin pittoreska inredningsbutik

Sedan dryga två år tillbaka driver Jenny Holmberg present- och inredningsbutiken ”Underbart hem” på gården i Skäftruna utanför Kungsör. Nu vill hon att fler hittar ut och tar del av landskapet.

Jenny Holmberg driver hem- och inredningsbutiken ”Underbart hem” från gården i Skäftruna utanför Kungsör. Foto: David Eriksson

Jenny startade verksamheten i januari 2019. Först som en webbutik, men nu finns även en fysisk butik i den renoverade gamla drängstugan på tomten.

Den lantliga känslan är något som Jenny väldigt gärna vill få fram.

– Vi har ju lantlig inredning och mycket lokalproducerade varor här i butiken. Vi ville ha samma stil på produkterna och inredningen. Det tycker jag vi lyckats ganska bra med, säger hon med ett leende.

– Det ska vara en mysig känsla att komma hit, fortsätter Jenny.

Inne i butiken finns även ett café. I somras var det välbesökt.

– Det var mycket folk som kom hit och det är jättekul. Jag vill satsa lite extra på fikaverksamheten under april till september när det är säsong. Det är jättebra för barnfamiljer. Här ute kan barnen leka och springa fritt bort från stressen inne i stan. Det ska finnas något för alla.

Underbart hem satsar även mycket på olika event. Denna helg exempelvis (lördagen den 25 september) ordnas orientering för äldre.

– Vi kommer ha höstmingel, bland annat. Sen runt jul kommer vi ha event med barnen i fokus där tomten kommer hit. Vi försöker få Skäftruna att växa, säger Jenny.

Skäftruna ligger i Kungsörs kommun, men från avfarten på E20 mellan Arboga och Kungsör syns endast en vägg av skog. Det är lite synd, menar Jenny.

– Många känner inte till Skäftruna, men det är så himla fint här ute. Vi försöker att verkligen få folk att komma hit och upptäcka den vackra lantliga naturen.

Presentkorgar och muggar är en del av sortimentet. Foto: David Eriksson

I nuläget är Underbart hems verksamhet, utöver webbshoppen, förlagd i det lilla drängtorpet. Längre fram i tiden har Jenny planer på att få verksamheten att växa, bland annat genom att köpa loss och renovera en närliggande lada.

– Inom en femårsperiod hoppas vi expandera och bli ännu större. Vi ska ha större lokaler och mer personal än de två vi är idag. Dessutom ska caféets utbud växa och framförallt ska det vara anpassat för allergier. Jag är själv glutenallergiker och vet hur viktigt det är. Det ska passa alla: Laktos- och glutenallergiker, vegetarianer och veganer. Det ska finnas något för alla. Här ska alla kunna njuta av bakelser.

Samtidigt planerar Jenny att utöka sortimentet i butiken. Bland annat med möbler. Dessutom planerar hon att bjuda in andra företag att visa upp sina produkter.

– Det finns gott om planer och jag hoppas att det ska göra Skäftruna berömt. Här ute ska man kunna komma och bara vara, avslutar Jenny Holmberg.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-