valskog
07:07 | 29 april 2016

Gattinger skall efter två andraplatser nu ta guldet

MOTORSPORT Porsche Sports Cup Scandinavia är en tävling för enbart Porschebilar. Marcus Gattinger har de två senaste säsongerna slutat tvåa men tänker nu göra allt för att nå den efterlängtade slutsegern.

I tävlingen åker alla Porsche och det är fyra klasser på banan samtidigt. Alla åker på likadana däck för att det ska bli jämnt. Sen är de tävlande indelade i hur många hästkrafter de har per kilo. I Marcus klass, klass B, åker de fem kilo per hästkraft.
– Vi har lyckats åka rätt fort, alla i vår klass. Många gånger är vi snabbare än de i klasserna över. Vi åker snabbare i kurvor än vad de gör. Motorn fram är lite enklare att behärska än GT3:orna, berättar Marcus.

Tävlingarna hålls runtom i hela Skandinavien, den första var på Mantorp där Marcus slutade tvåa. Nästa tävlingen hålls i Norge den 23 maj och det är totalt sju race-helger och fjorton race som skall köras. För Marcus och hans stall, ASPA Motorsport, har det de senaste två säsongerna blivit två andraplatser.

– I år är det bara vinst som gäller, säger han och fortsätter.

– Det här blir vår tredje säsong så vi är ganska gröna fortfarande. Jag höll på med motocross innan men bestämde mig för att jag ville testa på att köra bil och sedan dess var jag fast. Det gick väldigt bra redan första säsongen och den förra var jag inte långt ifrån att ta hem slutsegern.

Motorsport är annars en sport som oftast kostar mycket att utöva men där det inte finns några egentliga vinstpengar.

– Det är i stort sett inga vinstpengar alls, utan det blir mer på en hobbynivå. Skall du tjäna på det så måste du upp i klasser som STCC. Det är dock generellt svårt att tjäna pengar inom motorsport.
För att fixa bilen har han därför mycket hjälp av sin vän Eric Widholm samt sin pappa och svärfar.
– Eric är min mekaniker och började skruva på bilen i år. Annars har farsan och svärfar gjort allt. Svärfar brukar peka så får jag försöka skruva, annars lär man sig inget.

Stallnamnet ASPA kommer från ett område utanför Valskog där hans föräldrar bror. Det återstår att se ifall det är det namnet som står på pokalen när serien är avgjord.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-