Okategoriserade
13:48 | 9 november 2013

Dystra siffror pekar mot en fortsatt hög arbetslöshet i länet

Enligt uppgifter från Arbetsförmedlingen fortsätter arbetslösheten i Västmanland öka och länet ligger i nuläget på femte plats över de län som är hårdast drabbade av arbetslösheten i landet.

Siffror från Arbetsförmedlingen visar att arbetslösheten fortsätter öka i länet, i slutet av oktober var drygt 13 000 personer arbetslösa, detta är en ökning med 447 personer jämfört med samma månad föregående år.

Värst är siffrorna i Arboga där arbetslösheten ligger på 11,8 procent vilket kan jämföras med den genomsnittliga siffran för hela landet som är 8,5 procent.

– Västmanland dras fortfarande med sviter från förra lågkonjunkturen 2008-2009 då många jobb försvann med följd att många blev arbetslösa, inte minst inom industrisektorn, säger Kauko Leppälä, chef för Arbetsförmedlingen i Västerås i ett pressmeddelande.

Men det finns en ljusning, under oktober månad lämnade totalt 1 385 personer arbetsförmedlingen för arbete och det är nästan samma siffror som förra året. Antalet nyinskrivningar har även minskat något från föregående år och ger en total minskning på tre procent.

Även ungdomsarbetslösheten har minskat något i länet jämfört med förra året, men siffrorna är fortfarande kritiska då alla länets kommuner ligger över riksgenomsnittet som är 17,4 procent.

Â

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-