Okategoriserade
11:51 | 8 maj 2014

Åkesson fick tala till ryggtavlor

Det var en laddad stämning på Nytorget i Arboga under torsdagsförmiddagen då Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson och Kristina Winberg, möjlig EU-kandidat, besökte ett regnigt Arboga.

Trots regnvädret lockades ett stort antal Arbogabor till Nytorget för att se Jimmie Åkesson tala för sitt parti Sverigedemokraterna som en del av en turné runt om i Mellansverige under torsdagen.

Polisbevakningen var omfattande, både på Nytorget och på vägarna till och från Arbogas centrumkärna. När Åkesson påbörjade sitt tal visade det sig att alla besökare inte hade kommit för att stödja honom, ett stort antal människor vände ryggen till Jimmie Åkesson och Kristina Winberg under hela tiden de talade.

– Jag vände ryggen till i dag för att visa att jag inte står på Sverigedemokraternas sida. Jag vet deras rasistiska bakgrund och tycker att det är fel att överhuvudtaget sympatisera med deras ideologi, förklarar Alessandro som var en av demonstranterna.

– De bevisar gång på gång att de faktiskt är rasistiska i grund och botten och jag tror att de reagerade tydligt i dag när så många vände ryggen till, avslutar han.

sd2

Åkesson och Winberg talade om partiets ambitioner att få större makt inom EU för att motarbeta gränsöverskridande brottslighet, återupprätta landets gränsskydd och om att skydda svenska arbetare och slå vakt om den svenska modellen på arbetsmarknaden.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
GRATISTIDNINGARNA

Magazin24 – Årets lokala insats 2023

Magazin24 – Årets gräv/artikelserie 2023

Magazin24 – Årets lokalsajt 2020