Okategoriserade
06:33 | 18 juli 2015

Grandell går för seger i 50-årsracet

Alla världsmästare genom åren är samlade. Grandell skall låna ut en MC till en av dem.

Thomas Grandell kommer ursprungligen från Östergötland men sedan några år tillbaka är han bosatt i Gisslarbo utanför Kolsva. Där driver han företaget Spinning Wheel som är Nordens största MC-demonteringsföretag.

Man kan med andra ord lista ut att motorcyklar är den stora hobbyn för Thomas. När han var ung hade han som mål att vinna SM, den drömmen gick dock aldrig i uppfyllelse. Numer tävlar han istället i Forgotten Era och 250cc och mellan den 31 juli och 2 augusti skall han delta i dessa klasser i 50-årsracet på Sviestad i Linköping. 

Det är MCHK (Motorcykelhistoriskaklubben) som ligger bakom racet. De firar 50 år och på plats kommer alla levande svenska motorcykelvärldsmästare att vara och visa upp sig t.ex. Tony Rickardsson och Anders Michanek.

Peter Lindén som är världsmästare i Endurance Racing kommer även han att vara på plats och han skall låna en Bakker 1983 Suzuki 750cc av Thomas.

– Det är fränt att låna ut en cykel till en världsmästare. Jag tror jag läst om honom i tidningar sedan jag själv var åtta år gammal. Jag har känt till hans namn hela mitt liv egentligen, berättar Thomas.

Vad gäller Thomas eget deltagande så går han för seger i Forgotten Era.

– Jag vill vinna. Det måste jag försöka. Det kommer än del från England dit som har en likadan Peckett Mcnab som jag har och deras är förmodligen lite snabbare än min. Men jag är ganska snabb just i Linköping, det är min hemmabana.

I 250cc är han dock inte lika självsäker.

– Just på den banan hänger jag inte med. Jag kör med en två takts motor medan de andra har fyrtakt. Men jag har åkt tusen och åter tusen varv på den där banan så jag är snabb där och har en sekund på de flesta.

Thomas beskriver annars sin säsong som både superbra och väldigt dålig men inget där emellan. Kanske kan han ta lite revansch på de dåliga resultaten genom en lyckad tävling i Linköping.

Runt 5-6 stycken deltagare beräknas vara med från Köping och Kolsva och tävlingarna äger rum mellan den 31 juli till 2 augusti. Då kommer det bjudas på Roadracing, Motorcross, Speedway, Trail och Enduro. 

– Den helgen tycker jag man ska ta och boka in, det är inte varje gång man får se så många världsmästare på en och samma plats, avslutar Thomas.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
GRATISTIDNINGARNA

Magazin24 – Årets lokala insats 2023

Magazin24 – Årets gräv/artikelserie 2023

Magazin24 – Årets lokalsajt 2020