Borgåsunds Hamn & Krog får alkoholtillstånd – ”Det känns väldigt fint”
Väntan på alkoholtillstånd är över för Borgåsunds Hamn & Krog
Väntan på alkoholtillstånd är över för Borgåsunds Hamn & Krog
Under gårdagen kom beskedet att Borgåsunds Hamn & Krog fått tillstånd att servera alkohol. Ruljansen på krögare är hög på restaurangen och vid varje ägarbyte behöver alkoholtillståndet förnyas. Ägaren Paul Bahnan, 68, är nöjd över beskedet.
– Det känns väldigt fint, gästerna är väldigt glada. Det har gått lite vin och öl under dagen, säger Paul.
Idén att ansöka om att få driva restaurangen kom Paul på under tiden han arbetade på Westerqvarn.
– Jag tycker om området, jag gillar sådana här gamla kulturminnen. Det är trevliga gäster och det är lugnt, säger Paul.
Responsen från besökare har varit positiv även under tiden utan alkoholtillstånd. Den sista pusselbiten är dock rätten att servera alkohol.
– Alla är glada. Det är bra mat, bra service, det är rätt folk i servisen, det är rätt folk i köket. Med alkoholtillståndet är vi kompletta, säger Paul.
Paul menar att sammarbetet med kanalbolaget har varit en stor hjälp under uppstarten. Detta säger även restaurangchefen Daniel Öberg, 50.
– Dialogen med kanalbolaget har varit suverän. De har varit jättebra som hyresvärd. Om det är något fel på en maskin tar det tio minuter så är det någon här. De har varit jätteduktiga och gjort allt för att hjälpa oss komma igång, säger Daniel.
En viktig del bakom upplägget i år är att restaurangen ska vara en plats för alla. Oavsett hur mycket pengar man har ska man kunna komma till Borgåsunds Hamn & Krog för att kunna njuta av utsikten och en bit mat.
– Grundtanken är att det ska bli ett ställe som folk kommer ihåg. Det är bra mat och det är inte så lång väntetid. Det ska vara en restaurang för alla. Jag har lagt till lite korv med bröd och på menyn, eftersom jag förstår att inte alla har 300 kr att lägga på en lunch. Det ska finnas något för de som kommer hit som ensamstående med tre ungar också, säger Daniel.
Ytterligare en tanke är att det ska vara en lugn plats där alla kan trivas.
– Det ska inte bli fylleslag. Vi ska ta hand om gästerna och alla ska trivas. Det ska vara som en familj, alla ska vara nöjda och glada. Det är en så fin plats, man måste ta hand om den, säger Paul.