Okategoriserade
10:03 | 29 mars 2015

Stor konst i litet format

Vernissage i Köping. Konst från allmänheten.

Lördagen den 28 mars startade en ny utställning på Gallery Quirinus i Köping. Utställningen heter 30×30 och är en samlingsutställning där alla som vill får ställa ut sina konstverk. Det finns en gemensam nämnare för alla konstverken och det är att de inte får överskrida 30×30 centimeter i storlek.

Anledningen till att konsten är i ett mindre format är för att kunderna har efterfrågat det eftersom det är lättare att placera i hemmet. Många bidrag har kommit in och finns nu att ses på väggarna i Gallery Quirinus.

– Det har varit väldigt många bidrag så de täcker alla väggarna här inne, säger Daniel Löthskog Kluck som är värd på galleriet. 

Har det varit många olika typer av konst?

– Ja, det har det. Vi har allt från fotografier till statyer. De tavlor vi har är även de av olika tekniker. Olja, akvarell, akryl och till och med lera.

Erika Almgren som är mediaansvarig menar att det varit blandat med bidrag. Allt från de som tycker att det bara är roligt till mer seriösa konstnärer som Thomas Ljungqvist och Benny Stigsson som säljer tavlor för mycket pengar. 

– Det här är en utställning som alla får vara med på. Normalt sätt brukar våra utställningar vara för de som kommer och hyr en, två eller tre rum men här är det vem som helst som får vara med, säger Erika. 

Hittills har de sålt fyra tavlor men de lär bli fler. Utställningen pågår nämligen under två veckors tid med stopp den 10 april. 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-