Debatt
11:29 | 10 september 2021

Debatt: Region Västmanland skämmer ut sig

Debattartikel signerad Tomas Högström (M), regionråd i opposition.

Tomas Högström (M). Foto: Pressbild

Västerås stads vände sig till regionen med en skrivelse om medfinansiering av Västerås flygplats, daterad den 19 april 2021 i vilken staden begär att regionen skyndsamt ska återkomma med sin syn på frågan om medfinansiering.

Efter fyra månader har regionen ännu inte besvarat frågan från Västerås stad. Skyndsam hantering får en helt ny innebörd med tanke på regionens senfärdighet med att behandla skrivelsen. Det kan även vara så att det är en del den strategi som (S) i regionen hela tiden drivit i flygplatsfrågan – att tiga och inte lämna några besked. Det var regionens agerande under folkomröstnings-kampanjen. Den tycks gälla än.

Det kan även vara så att (S) i regionen inte vill prata med (S) i kommunen eftersom de tog beslutet om nedläggning utan att informera regionen i särskild ordning. Sprickan mellan de två (S) i Västerås och i regionen är uppenbar.

Oavsett vad orsaken är till regionens tolkning av innebörden i ordet ”skyndsamt” så är det ett underbetyg för regionledning att efter fyra månader inte besvarat skrivelsen.

Tomas Högström (M)

Regionråd i opposition


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-