Basket
13:02 | 7 juni 2021

Första nyförvärvet klar för Köping Stars

23-åring flyttar hem efter fyra år studier i USA: ”En spelare med stor potential”.

Foto: David Eriksson/arkiv

Egna produkten Simon Klaasma var den första pusselbiten i Köping Stars lagbygge inför nästa säsong. Nu har den andra pusselbiten fallit på plats. Kevin Senghore Peterson, 23 år gammal och 198 centimeter lång, är klar för spel i Köping.

– Varje lag behöver en eller flera spelare som med fysisk närvaro kan sätta stopp i försvar antingen med muskler, i luftrummet eller både och! Vi ser framför oss att Kevin blir en av de spelarna som ska bära Köping Stars defensivt, säger Stars-tränaren Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

Kevin Senghore Peterson har de senaste fyra åren studerat på universitet i USA. Nu vänder han alltså hem till Sverige igen och i höst gör han sin debutsäsong i SBL.

– Hans storlek, styrka, snabbhet och atletism, samt förmågan att försvara flera positioner gör att vi ser Kevin som en spelare med stor potential för oss. Vi vill se Kevin spela betydande minuter för Köping Stars redan i september, säger Torbjörn Gehrke.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Köping Stars (@kopingstars)

Stars-tränaren ser även Senghore Peterson som ett vapen i anfallsspelet.

– Kan vi även hitta rätt i Kevins offensiva roll med oss och jobba på att göra honom mer all-round, både inifrån och ut, så kommer Kevin att göra väsen av sig på riktigt!

Kevin Senghore Peterson har totalt 40 landskamper på ungdomsnivå och var 2019 med i Framtidslandslaget. Själv säger han så här om flytten till Köping och Stars:

– Jag valde Köping dels för jag hört och sett bra saker när det gäller klubben i sig, sen tycker jag att coach Gehrke’s koncept och vision för den kommande säsongen är riktigt intressant och något som jag genast vill ta del av. Det ska bli riktigt kul att komma hem och spela i Sverige igen efter några år i USA och jag ser fram emot att coach kommer hjälpa mig på rätt sätt att komma in i det europeiska spelet igen.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-