Basket
15:34 | 6 juni 2021

Tidigare Köpingstränaren ny huvudcoach för Fryshuset

Åke Bärlin om sitt nya uppdrag: ”Jag ser en otrolig potential i huset och verksamheten”.

Åke Bärlin utsågs 2018 till ny hedersambassadör för Köping Stars. Han hyllades då för sina insatser för Köpingsbasketen, bland annat genom att starta Ullvi Basket på 00-talet. Foto: Magazin24/arkiv

Åke Bärlin var med och startade upp Ullvi Basket, som senare blev Köping Basket. Under sin tid som tränare tog klubben steget från division 2 upp till Basketettan. För sina insatser utsågs han 2018 till hedersambassadör för Köping Stars. Nästa år kommer Åke Bärlin att stöta på sin forna klubb i SBL som tränare för Fryshuset Basket.

– Jag ser en otrolig potential i huset och verksamheten, säger Åke Bärlin till Fryshusets Instagram-konto.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Fryshuset Basket (@fryshusetbasket)

Bärlin har en gedigen bakgrund inom basketen med coachuppdrag för ungdomslandslag och seniorlag. Den erfarenheten tar han nu med sig till tränaruppdraget för det unga Fryshuset-laget.

– Man gör en långsiktig satsning med unga talanger. Nämnas bör att man uppmuntrar spelare att ta nästa steg och blir stolta för att någon kan få en bättre situation i en annan klubb.

Under förra säsongen värvade Köping Stars både Leonard Halling-Ibo och Erik Flood från just Fryshuset.

Stockholmsklubben slutade förra säsongen på en jumboplats i SBL. Åke Bärlins förväntningar och målsättningar för kommande säsong ser ut enligt följande:

– Jag förväntar mig att vi som lag ska kunna leva upp till Fryshusets ideal på alla plan. Det kommer att utveckla alla spelare och oss som lag.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-