Basket
20:57 | 28 september 2021

Tung start för Stars – föll mot Umeå

Svag andra period blev avgörande: ”Total genomklappning”.

Niklas Larsson och hans Köping Stars förlorade premiären borta mot Umeå. Foto: Michaela Ericzén/arkiv

Nye tränaren Torbjörn Gehrke och hans Köping Stars fick inte den inledning de helst ville ha i årets upplaga av Svenska Basketligan. I premiären borta mot Umeå blev det nämligen förlust med 77–94.

Stars inledde dock piggt och hade med sig en trepoängsledning efter 20–17 i den första perioden. Den andra perioden gick inte alls lika bra för gästerna från Köping. Umeå tog hem den med klara 31–12 vilket innebar tolv poängs skillnad mellan lagen i halvtid.

– Man är otroligt besviken, det är en total genomklappning. Pissdåligt, säger Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke om den andra perioden till P4 Västmanland . 

Han säger vidare:

– Vi fryser fast i ett dåligt beteende. Vi jobbar inte för varandra i rörelsen utan boll. Vi blir stillastående vilket gör att de spelarna som håller i bollen inte har särskilt många alternativ än att försöka göra någonting själva.

Den uppförsbacken blev för svår för Stars att hämta igen inför de 205 åskådarna i Umeå Energi Arena. Efter halvtidsvilan ökade nämligen Umeå på sin ledning med ytterligare tre poäng i den näst sista perioden. Stars tog visserligen hem den fjärde, men endast med två poängs marginal. Köping fick därmed se sig besegrade i premiären och får nu åka hem från Umeå med noll poäng i bagaget.

Redan på fredag får Stars chans att ta revansch. Då kommer Fryshuset på besök till hemmapremiären i Köpings bad& sport.

– Det vi hoppas på är att vi får den här tillsammans-känslan, att vi kan få publiken i ryggen och verkligen bjuda upp till dans. Nu är Fryshuset kanske inte ett av topplagen i ligan, men det kanske är perfekt för oss att få en chans att möta ett lag vi kan spela jämnt mot och kanske besegra, säger Torbjörn Gehrke.

Umeå BSKT – Köping Stars 94–77 (17–20, 31–12, 23–20, 23–25)
Poäng, Köping Stars: Jordan Giles 20, Dominic Robb 16, Niklas Larsson 15, Hampus Åhlin 13, Zane Martin 4, Marcus Larsson 3, Erik Flood 3, Simon Klaasma 3

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-