Fotboll
13:57 | 15 april 2021

Nya beslut kring fotbollen i Västmanland

Seriestarten skjuts upp ytterligare.

Foto: David Eriksson/Arkiv

I måndags kom beskedet att de lägre serierna under Svenska fotbollsförbundets flagga skjuter fram seriestarten. Nu har Västmanlands fotbollsförbund (VFF) kommit med ett liknande besked.

Vid ett styrelsemöte under onsdagen, den 14 april, beslutades att seriestarten för division 3-4 damer, division 4-8 herrar, 7 mot 7 damer samt U23 herrar skjuts upp till helgen 15-16 maj.

”Ambitionen är fortfarande att spela serierna som dubbelmöten och de uppskjutna omgångarna planeras in under säsongen. Om det inte har blivit lättnader i restriktionerna senast den 3 maj så kommer serierna spelas som enkelmöten med start i augusti”, skriver VFF.

För barn- och ungdomslag (11 mot 11, 9 mot 9, 7 mot 7 och 5 mot 5) är ambitionen fortsatt att starta i början av maj.

”Om restriktionerna inte tillåter matchspel första helgen i maj så stryks omgång för omgång fram till den 23 maj. Är det fortfarande inte tillåtet med matchspel den 23 maj så utgår vårsäsongen”, skriver VFF.

Distriktslagsverksamheten i Västmanland är pausad tillsvidare samtidigt som distriktsmästerskap på herr- och damsidan görs om till slutspelsformat vilket kommer spelas under hösten med start i augusti.

För träningsmatcher gäller samma som tidigare:

”VFF uppmanar alla föreningar att följa de restriktioner som gäller avseende matchspel. Så länge nuvarande ”förbud” mot matcher finns, med undantag för yrkesmässig idrott, så tillsätter VFF inga domare och sanktionerar inga träningsmatcher”.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-