Fotboll
08:53 | 26 november 2023

Veckor av velande – sen valde Mikael Wiker KBK

Nye KBK-tränaren om utmaningen som väntar, hans planer för att etablera laget på förbundsnivå och det svåra beslutet att lämna Forsby FF.

Mikael Wiker har besökt Hasse Rosander Arena (tidigare Runevallen) flera gånger både som spelare och motståndartränare. Nästa år blir det hans hemmaplan. Foto: David Eriksson/arkiv

Det mesta talade för att Mikael Wiker skulle fortsätta som huvudtränare för Forsby FF, men i början av november kom det överraskande beskedet att 44-åringen i stället blir huvudtränare för division 3-nykomlingarna Kungsör BK nästa säsong. Ett uppdrag som Arbogabon ser fram emot.

– Det känns verkligen som en utmaning i och med att KBK gick upp till division 3. Ett väldigt spännande uppdrag och en bra chans att göra något bra av det, säger Mikael Wiker till Magazin24.

Hur nära var det att du förlängde ditt kontrakt med Forsby FF?

– Det var väldigt nära! Jag velade jäkligt mycket fram och tillbaka. Det var några tunga veckor fram och tillbaka innan jag bestämde mig.

Vad blev avgörande i ditt beslut?

– Det var en kombination i att jag ville tillbaka till herrfotbollen och att Kungsör gav mig ett väldigt bra intryck samt en chans att göra något bra av det. Jag måste också säga att jag trivdes väldigt bra i Forsby FF och är väldigt tacksam att jag fick chansen i en så stark förening.

Mikael Wiker har tidigare mött Kungsör BK både som spelare och tränare. Han berättar att han hade någorlunda bra koll på föreningen innan, men att han blev positivt överraskad vid första träffen med sin nya klubb.

– Arenan och alla träningsmöjligheter är fantastiska. Det är inte många föreningar som har det så bra ställt som Kungsör när det kommer till såna frågor. Klubben kan välja tider som de vill och kan träna när de vill. På det har de en jättefin anläggning i Hasse Rosander Arena som dessutom har en av Västmanlands finaste gräsplaner. Det är mycket som är i toppskick.

Hasse Rosander Arena i Kungsör. Foto: David Eriksson/arkiv

Nye KBK-tränaren berömmer även de ideella krafter som finns i Kungsör.

– Det är många som brinner för klubben och verkligen bryr sig. Det känns skitkul att de fortfarande satsar och försöker ta sig uppåt. Det var viktigt i mitt beslut att ta uppdraget som huvudtränare.

Kungsör kommer med största sannolikhet att spela i division 3 mellersta Svealand nästa säsong. Där väntas det blandas lag från Västmanland, Södermanland och Örebro län.

– Det verkar bli många nya motståndare nästa år jämfört med alla lag från Värmland som division 3-lagen häromkring brukar få möta. Det blir lite kortare resor och det är bara bra. Det blir nog en ganska rolig serie att spela i. För oss kommer målet vara att ha fyra lag bakom oss (tre lag åker ur direkt och ett får kvala). Bara det är en tuff utmaning, men det ska vi fixa, säger nye KBK-tränaren.

Hur ser det ut med spelartruppen till nästa år?

– Vad jag förstått så stannar de flesta spelarna från den gångna säsongen kvar vilket är positivt. Sen vet jag hur stor skillnaden är mellan division 4 och division 3 så det behövs nog förstärkas lite.

Kungsör har redan presenterat en handfull nya spelare till nästa säsong. Bland annat har mittbacken Emil Kaipio och anfallaren Filip Springfeldt värvats in från Valskogs IK samtidigt som tidigare Arboga Södra-spelarna Arvid Lundkvist och Izaac Vidin har anslutit.

– Det verkar som vi får en stor och bra trupp att arbeta med. Sen gäller det att ta tillvara på de kvalitéer som finns bland spelarna.

Om inget drastiskt sker så kommer Kungsör att stöta på Köping FF i två mycket spännande derbyn nästa år. Mikael Wiker ser fram emot att mäta sig med nye KFF-tränaren Robert Alm.

– De två matcherna kan bli riktigt intressanta! Jag och Robban har spelat ihop i Arboga Södra och möts flera gånger som tränare genom åren. Jag tror det blir två derbyn som kommer innehålla mycket känslor och som säkert lockar mycket publik. Det ska bli jäkligt kul.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-