Ishockey
08:23 | 19 november 2020

Surahammar straffade serieledarna

Tränare Juhlin: "Starkt att vi slår ett topplag".

Surahammartränaren Patrik Juhlin. Foto: Björn Blomgren/arkiv

Under onsdagen stod jumbon Surahammar för en skräll hemma mot serieledande HC Dalen i Hockeyettan Västra genom att vinna med 3–2 efter straffar.

Sura öppnade starkt mot topplaget och tog ledningen genom Logan Mick i första perioden. Dalen kvitterade i mitten av andra perioden, men Surahammar återtog ledningen dryga fem minuter in i tredje och såg ut att gå mot en blytung trepoängare.

Dessvärre för hemmalaget kunde Dalen kvittera med dryga två minuter kvar av tredje. Sudden death-spelet blev sen mållöst och i den efterföljande straffläggningen blev Blake Luscombe matchvinnare för Sura.

– Starkt att vi slår ett topplag, även om det står en nolla i vinstkolumnen, säger Suratränaren Patrik Juhlin till klubbens hemsida.

Juhlin tycker att hans lag utvecklas i rätt riktning.

– Vi lär oss att eliminera misstagen och alla spelare vill visa att de är bra. Nu har vi ju fått tillbaka några stycken spelare också, så det ser bättre ut för framtiden.

För seriekonkurrenten Köping Hockey blev det noll poäng under onsdagskvällen. Hemma i Köpings ishall slutade matchen mot Borlänge med förlust 2–6. Köping låg under med 0–5 innan Emil Forsberg och nyförvärvet Theodor Pistek snyggade till siffrorna något.

Redan i morgon fredag spelar både Surahammar och Köping igen. Sura ställs mot Skövde på bortais medan Köping reser till HC Dalen.

Aktuell tabell hittar du här.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-