Västmanland
15:21 | 8 september 2021

6 miljoner kronor till Regionens näringsliv

Regionstyrelsen har beslutat om företagsstöd för ett mer aktivt och hållbart näringsliv i Västmanland.

Region Västmanland. Foto: Gunilla Skogman/arkiv

På onsdagen gick Region Västmanland med ett pressmeddelande om ett beslut som nyligen fattades av regionstyrelsen. Beslutet avser ett företagsstöd för att utveckla länets näringsliv.

Totalt 6,1 miljoner kronor ska fördelas på två projekt med olika inriktningar. SynerLeap tilldelas 4,8 miljoner kronor för stärkt innovationssystem och 1,2 miljoner kronor tilldelas ett EU-finansierat projekt ÖMSINT för fler växande företag.

– Västmanland har ett starkt näringsliv och företag med hög innovationsförmåga, genom projektstöden trappar vi upp detta och bygger vidare på den med näringslivet gemensamma plattformen för företagsutveckling, nyföretagande och innovation. Inriktningen kommer bidra till våra målsättningar för länets utveckling mot ett nyskapande Västmanland genom hållbar tillväxt, säger Magnus Ekblad (C), regionråd med ansvar för regional utveckling, i pressmeddelandet.

– Vi arbetar aktivt för att stötta näringslivets behov och båda dessa projekt är bra exempel på nära samarbete mellan det offentliga och det privata näringslivet och hur vi gemensamt stärker både företagens och länets hållbara utveckling, säger Christer Alzén, Verksamhetschef Näringslivsenheten, Region Västmanland.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-