Västmanland
08:08 | 29 september 2021

Region Västmanland delar ut gåva till alla medarbetare

Gåvan kommer precis som i fjol att delas ut som gåvokort.

Region Västmanland. Foto: Gunilla Skogman/arkiv

Vid sitt sammanträde under tisdagen tog regionstyrelsen att Region Västmanland ger 1 500 kronor i en skattefri gåva till samtliga medarbetare. Detta med anledning av pandemin och dess påfrestningar.

”Den pågående pandemin har medfört stora påfrestningar för hela organisationen i Region Västmanland, inte bara hälso- och sjukvården utan även kollektivtrafik, näringslivsutveckling, utbildning, kultur, tandvård, stöd- och serviceverksamheter. Beslutet i regionstyrelsen möjliggörs genom att använda möjligheten med tillfällig skattefrihet för gåvor upp till 2 000 kronor per anställd. Regionens medarbetare har varit starkt involverade i pandemiarbetet, på olika sätt, i olika verksamheter. Alla har bidragit till att både förbygga smittspridning, vaccinera och vårda de som behöver covid-vård”, skriver Region Västmanland i ett pressmeddelande.

Denise Norström (S), regionstyrelsens ordförande. Foto: Region Västmanland

– Vi som regionstyrelse vill därför även i år visa vår uppskattning genom att ge en särskild gåva till alla regionmedarbetare, säger Denise Norström (S), regionstyrelsens ordförande.

Precis som i fjol kommer gåvan året delas ut som gåvokort. Kostnaden för detta är på cirka 12,8 miljoner kronor och det kommer finansieras via regionstyrelsens anslag för oförutsedda medel 2021.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-