Regionen
08:00 | 17 februari 2022

Region Västmanland får ny hälso- och sjukvårdsdirektör

Lars Almroth tillträder 1 juni

Lars Almroth, ny hälso- och sjukvårdsdirektör Region Västmanland.

Lars Almroth blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västmanland från 1 juni i år. Han efterträder Håkan Wittgren som går i pension i juni.

Lars Almroth har en diger bakgrund inom hälso- och sjukvården. Han är i grunden barnläkare och har disputerat i internationell hälsa. Han har stor erfarenhet av såväl strategiskt som operativt chefs- och ledarskap, från förstalinje-ansvar och verksamhetschef till sjukhuschef. Lars Almroth har också varit hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Blekinge.

Jobbat med framtidsfrågor i Skåne
Närmast har han varit chef för framtidskontoret i Region Skåne. I den rollen har han lett arbetet med Region Skånes strategi för att utveckla hälso- och sjukvården till att möta framtidens behov, med fokus på bland annat nära vård, förebyggande och hälsofrämjande arbete samt digitalisering. Utöver detta har Lars Almroth också lett samverkansarbetet med kommunerna i Skåne.

Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Lars Almroth. Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar och har många spännande framtidsfrågor att hantera, och Lars har den bakgrund och erfarenhet som vi tycker behövs för att leda arbetet utifrån den riktning som politiken ger oss, säger regiondirektör Anders Åhlund i ett pressmeddelande.

Spännande framtidsfrågor
Jag ser fram emot att börja mitt uppdrag i Västmanland. Jag vet vad rollen innebär från min tid som hälso- och sjukvårdsdirektör i Blekinge. Jag har arbetat med många spännande framtidsfrågor i mitt nuvarande uppdrag i Skåne, och det är erfarenheter som jag tar med mig. Västmanland är på gång med många framtidsfrågor och jag hoppas kunna bidra till att förverkliga dessa, för att trygga hälso- och sjukvården för västmanlänningarna, säger Lars Almroth.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-