Västmanland
18:04 | 20 maj 2021

Regionen startar projekt för ungas hälsa och välmående

Kommunerna Kungsör, Hallstahammar och Arboga är involverade.

Region Västmanland. Foto: Gunilla Skogman/arkiv

Under torsdagen meddelade Region Västmanland att de tillsammans med fem kommuner – bland annat Kungsör, Hallstahammar och Arboga – kommer att driva projektet “Vägar framåt” som riktar sig till unga och vuxna i åldrarna 15-29 år som är i behov av stöd kopplat till studier och mående.

I ett pressmeddelande skriver regionen att projektet ska ge 240 individer stöd genom “motivationshöjande och hälsofrämjande insatser”.

– Att satsa på att våra unga går ut gymnasiet med fullständiga betyg eller kan närma sig en sysselsättning är en av de viktigaste investeringarna vi kan göra för en hållbar framtid. Det är centralt för länets utveckling, säger Åsa Lundquist, verksamhetschef för enheten för folkhälsa i regionen, i pressmeddelandet.

Regionen skriver också följande:

Barn och unga som mår bra går i högre grad ut skolan med godkända betyg. Samtidigt kan lyckade skolresultat bidra till bättre hälsa och välmående och inverkar starkt på hur livsvillkoren kommer se ut i vuxen ålder. I dag upplever 25 procent av våra unga i Sverige nedsatt psykiskt välbefinnande och här i Västmanland tar knappt tre av fyra ungdomar sin gymnasieexamen inom tre år.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-