Ishockey
08:08 | 21 maj 2021

Högerfattad försvarare förstärker Surahammar

Fjärde spelaren från Malung klar för klubben.

Foto: Björn Blomgren/Arkiv

Surahammars IF har tidigare tittat till förra säsongens seriekonkurrent Malung när det kommer till värvningar inför hösten. Nu har ytterligare en spelare hämtats in från Dalaklubben. I onsdags blev det klart att 22-årige backen Sebastian Tellström Jovicic ansluter till föreningen.

– De känns jätteskönt att skriva på för en klubb som Surahammar! Jag spelade mot er ett par gånger förra säsongen och jag tyckte då att ni spelade en fartfylld och utmanade hockey som skulle vara väldigt roligt att få bli en del av. Nu är kontraktet klart och det känns jättekul, säger Sebastian Tellström Jovicic till Surahammars IF:s hemsida. 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Surahammars IF 👊 (@surahammarsif1914)

Den högerfattade försvarsspelaren, med Huddinge IK som moderklubb, har förutom Malung också spelat för både Mora IK:s J20-lag och El Paso Rhinos i en av de amerikanska juniorligorna. Den gångna säsongen åtta poäng (fyra mål och fyra assist) på 44 matcher för Malung.

– Jag är en back som gillar att följa med i offensiven. Jag försöker att inte krångla till det utan vill allt som oftast hitta det ”enkla” spelet och bidra med trygghet, säger Tellström Jovicic.

Surahammars IF skriver följande om det pågående lagbygget:

”Lagbygget i Surahammars IF beräknas bli klart de närmaste dagarna. Just nu håller sportchefen Jörgen Mähler på att slå i de sista spikarna i truppbygget och vi kan förvänta oss flera spelarnyheter under kommande veckoslut”.

Surahammars IF:s lagbygge till säsongen 2021/2022: 

Målvakt: Markus Ekholm Rosén (ny från Malung), David Otter (ny från Bodens HF)

Backar: Anton Ahlin, Oscar Forsman Larsson, David Lidström, Jesper Svadäng (my från Malung), Sebastian Tellström Jovicic (ny från Malung), Christofer Udd

Forwards: Samuel Ander, André Astley Rydberg, Hugo Bergström, Hugo Ek Koskela (ny från Grums), Jakob Forslund, Lukas Henze (ny från Lindlöven), Adam Karlsson (ny från Malung), Samuel Lidström, William Otter (ny från Kiruna IF), Hampus Pettersson, Marcus Wahlgren, Lukas Zukauskas (ny från Kaunas Hockey)

Tränare: Thomas ”Taggen” Maikkula (ny)

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-