Ishockey
19:06 | 3 oktober 2021

Klar vinst för Surahammar i premiären

Surahammars IF besegrade Borlänge HF med 8-4.

 

Strax över 300 personer trotsade söndagens regnväder och begav sig till Surahallen när det nalkades säsongspremiär för Hockeyettan Västra. Surahammars IF gästades av Borlänge HF och gästerna tog ledningen efter sex minuters spel.

– Det var lite premiärnerver i början av matchen och vi låg under med 1-0 efter den första perioden. Men trots det så tycker jag att vi gör en bra förstaperiod, säger Surahammars IF tränare Thomas Maikkula.

Thomas Maikkula och Surahammars IF. Foto: Michaela Ericzén

Cirka sju minuter in i den andra perioden kvitterade hemmalagets André Astley Rydberg till 1-1, och kort efter tog Surahammar ledningen när Lukas Henze gjorde 2-1. Det vara bara början för Surahammars del, som vann andraperioden med 3-2 och den tredje perioden med 5-1.

– Vi spottar upp oss och framförallt så gör vi mål. Vi spelar jättebra ishockey och då börjar allting klaffa. I den tredje perioden så är det ketchupflaskan ur, säger Maikkula och fortsätter:

– Trots att vi ligger under så slutar vi inte spela utan fortsätter kämpa och kriga. En otrolig laginsats är det och det känns jätteskönt att inleda med vinst. Borlänge är ett toppenlag så det här är ett bevis på att vi kan spela bra ishockey.

Matchfakta Surahammars IF – Borlänge HF

Slutresultat: 8-4 (0-1, 3-2, 5-1)

Skott: 42-34

Publik: 314

Målskyttar: André Astley Rydberg 2, Hampus Pettersson 2, Lukas Henze 1, David Lidström 1, Adam Karlsson 1, Lukas Söderlund 1

Även Köping HC spelade säsongens första match på söndagen. Skövde IK borta stod på agendan, och Köping förlorade med 2-1. Målskytt var Lucas Gustavsson.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-