Arboga
14:37 | 24 juni 2021

Arboga kommun säljer Tornet – för 84,5 miljoner kronor

Försvarsmakten köper fastigheten: ”En dag som jag har väntat på”, säger kommunstyrelsens ordförande Jonna Lindman (M).

Arboga kommun sålde fastigheten Tornet till Försvarsmakten för 84,5 miljoner. Foto: Arboga kommun

Efter ett regeringsbeslut under onsdagen, den 23 juni, står det nu klart att Arboga kommun säljer fastigheten Tornet vid Vinbäcksleden. Försvarsmakten för Tornet för 84,5 miljoner kronor.

– Det är väldigt roligt att Försvarsmakten nu tar över Tornet. Vi har arbetet länge för att få till försäljningen så det här är en dag som jag har väntat på, säger Jonna Lindman (M), kommunstyrelsens ordförande i Arboga, i ett pressmeddelande.

Jonna Lindman (M), kommunstyrelsens ordförande i Arboga. Foto: Arboga kommun

Försvarsmakten ska utveckla sin verksamhet i Arboga och har haft ett behov av nya lokaler. Den 13 mars 2020 tecknades ett köpeavtal mellan Fortifikationsverket och Arboga kommun om att köpa Tornet för just 84,5 miljoner.

När Fortifikationsverket, den myndighet som ser till att försvaret har anläggningar och lokaler för sin verksamhet, gör investeringar som överstiger 40 miljoner måste detta prövas av regeringen och den 23 juni gavs alltså ett godkännande till köpet.

Magnus Tillby, garnisonschef Arboga garnison, Försvarmakten. Foto: Försvarsmakten

– Genom köpet av fastigheten Tornet har vi skapat förutsättningar för en långsiktig och kostnadseffektiv militär närvaro i Arboga. Vi uppskattar det goda samarbete och det fina bemötande som vi fått av Arboga kommun, och jag ser fram emot vårt fortsatta arbete tillsammans, säger överste Magnus Tillby, garnisonschef Arboga garnison, Försvarmakten.

Försvarsmakten tar över Tornet i augusti.

– Det är positivt att vi nu kan genomföra förvärvet av Tornet. Vi tillträder den 23 augusti 2021 och fokuserar på planering av fastighetens anpassningar och framtida utveckling för att skapa bra förutsättningar för Försvarsmaktens tillväxt i Arboga, säger Christer B Andersson, chef för Fortifikationsverkets planeringsenhet.

Jonna Lindman igen:

– Det här är väldigt bra för Arboga och viktigt för kommunens utveckling. Historiskt sett är Arboga en försvarsindustristad och jag är glad och stolt över att vi fortsätter vara en plats där Försvarsmakten vill etablera och utveckla sin verksamhet.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-