Debatt
09:41 | 6 maj 2021

Debatt: Hårda och mjuka värden

Debattartikel signerad Karl-Erik Magnusson.

Det var med stor nyfikenhet jag för några dagar sedan läste P7:s insändare, om vad de har åstadkommit under sina år vid makten.

Det “skryts” över byggnader, broar och vägar, då bland annat byggnader för demensboende, förskola och grundskola. Men hur bra blev det? Det har varit mycket omflyttningar av personal till äldreomsorgen som inte har varit till gagn för varken boende eller personal. Nu i pandemitider/vanlig vinterinfluensa – hur bra blev den nya förskolan med 150 barn i samma byggnad?  Då det har visat sig att små enheter är bättre.

Bästa gymnasieskolan i Mellansverige 2019. Idag verkar hela skolan framför allt grundskolan har stora problem. Vilket också erkändes på senaste fullmäktigemötet. Bland annat så minskar andelen elever som går ut nionde klass med gymnasiekompetens.

Det sägs inget om att man dribblade bort en folkomröstning och nästan lite kuppartat lade ner Medåkers skola. I och med det så berövades barnen i hela norra kommundelen på sin skola med sin goda studiemiljö.

Hela artikeln vurmar för det som är inne i centralorten. Först på sista raden nämns det utveckling av hela kommunen och alla Arbogabor. Vad har P7 för planer på utvecklingen i tex. Götlunda, Lunger, Tyringe, Viby eller Medåker.

Självklart så behövdes det nybyggnation efter många års socialdemokratiskt styre där man lät byggnader förfalla för att få ihop ekonomin för stunden.

Det känns dock som att P7 har prioriterat de håra värdena inne i Arboga centralt och glömt de mjuka som är minst lika viktiga om vi ska trivas och må bra.

Karl-Erik Magnusson


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-