DEBATT
13:26 | 13 januari 2023

Återinför julklappspengen

Det kräver oppositionen i Arboga.

Martina Fransson, Sylvia Bergström Sparv

”Nyligen hade Arbogas nya socialnämnd sitt första möte. I början är det alltid mycket formalia och poster som ska fördelas. Ett viktigt beslut som fattades i enighet var att minska antalet ledamöter i socialnämndens arbetsutskott från dagens sju ledamöter till fem.

– Vi i oppositionen tycker att det  är utmärkt både för demokratin och ur en ekonomisk synvinkel, säger Martina Fransson (S) gruppledare för oppositionen. Den besparing som kommunen gör när man minskar antalet ledamöter anser vi ska gå till att fullt ut återinföra julklappspengen till de familjer som har försörjningsstöd.

Försök till kupp
Majoriteten försökte på dagens möte kuppa in Centerpartiets Marie-Louise Söderström på en oppositionplats i arbetsutskottet. Centerpartiet  har en plats i socialnämnden, tack vare sin valtekniska samverkan med de styrande partierna (SD, M, K och L).

– Det här är ett försök att manipulera demokratin när Centerpartiet föreslås på ett sådant här vis av Tony Pehrsson (SD). Det är tydligt att Centern inte är ett oppositionsparti utan att de är ett stödparti, säger Sylvia Bergström Sparv (V). Detta försök stoppades dock av oppositionen.”

Martina Fransson, Socialdemokraterna, 072-1877877  – andre vice ordförande i socialnämnden och gruppledare för oppositionen

Sylvia Bergström Sparv, Vänsterpartiet, 070-4820136 – ledamot i socialnämnden


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-