Köping
06:02 | 7 mars 2023

Bil stals i Köping – hittades i Fellingsbro

Flertalet skador upptäcktes på bilen.

Foto: David Eriksson

Någon gång mellan 21.30 den 1 mars och 01.30 den 2 mars stals en bil som stod parkerad vid en adress på Furuvägen i Köping. Bilägaren blev senare uppringd av personal från Folkhögskolan i Fellingsbro som berättade att bilen stod där.

På plats såg ägaren att både vänster framdäck och höger bakdäck på bilen var punkterade. Utöver det var vänster framruta krossad, höljet på höger backspegel var spräckt samt att det fanns lack- och plåtskador på höger framdörr. Polisen har efter händelsen upprättat en anmälan gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel (stöld av bil).

Fler polisiära anmälningar och händelser: 

 • Någon gång mellan den 26 februari och 3 mars bröt sig en okänd gärningsman in i ett källarförråd vid en adress på Hagavägen i Köping. Enligt polisen ska gärningspersonen ha klippt upp båsbygeln och sen brutit upp dörren. Det som saknas efter inbrottet är en förstärkare, en baslåda samt tre högtalare av märket Yamaha. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott.
 • En annan person boende på samma adress Hagavägen i Köping har anmält ett inbrott i sitt källarförråd. Detta inbrott uppges ha skett någon gång mellan 03.00 och 04.30 den 2 mars. Anmälaren uppger att  att det varit inbrott i dennes källarförråd och i ytterligare fyra förråd. Dörrens bygel ska ha varit uppklippt. Från den här  anmälarens förråd stals ett gasolkök, en cykelhjälm, en vevradio, två ljusstakar, ett stormkök och en röklåda.
  En tredje anmälare på samma adress har anmält att någon har försökt bryta sig in även i dennes källarförråd. Detta ska ha skett någon gång mellan den 2 och 3 mars. Anmälaren trodde dock inte något var stulet.
 • Vid 02.40-tiden under natten till lördagen (den 4 mars) stoppades och kontrollerades en man i 20-årsåldern när denne kom körandes på Barnhemsgatan i Köping. Vid kontrollen uppstod misstanke om att föraren var påverkad av narkotika. Mannen misstänks nu för drograttfylleri.
 • Någon gång under kvällen eller natten mellan 3 och 4 mars ska en okänd person ha stulit hela kylargrillen samt LED-rampen på en bil som stod parkerad på Glasgatan i Köping. Även främre registreringsskylten saknas efter händelsen som polisen rubricerat som stöld.
 • Under samma tidsperiod som ovan, kvällen eller natten mellan 3 och 4 mars, skedde även en stöld i Ytterskälby utanför Köping. Enligt anmälan till polisen ska en okänd person ha slangat 40 liter diesel ur målsägarens traktor samt stulit en motorsåg av märket Husqvarna 550 och diverse verktyg.
 • En bilägare upptäckte i lördags att en okänd person hade orsakat skador på dennes bil. Enligt anmälan till polisen hittade ägaren ett märke på motorhuven med bula samt spricka i lacken. Även höger sida av sparklådan var intryckt med sprickor i lacken. Händelsen rubriceras som skadegörelse på bil och ska ha skett någon gång mellan den 30 januari och när de upptäcktes.
 • Ett åkeriföretag har polisanmält att en okänd person ska ha stulit diesel från ett av deras fordon som stod parkerad på Nya Hamnvägen. Detta ska ha skett någon gång mellan den 3 och 6 mars. Enligt anmälaren stals 70 liter diesel till ett värde av 1 700 kronor.
 • Någon gång under kvällen eller natten mellan den 28 februari och 1 mars stals katalysatorn från en bil som stod parkerad på Sveavägen i Köping. Händelsen rubriceras som stöld.
 • Vid 23.50-tiden i fredags, den 3 mars, mötte en polispatrull en A-traktor på Skandiagatan i Arboga. Patrullen gjorde då bedömningen att A-traktorn såg ut att gå fortare än vad som är tillåtet, det vill säga 30km/h. Fordonet stoppades och efter det blev föraren misstänkt för olovlig körning eftersom han hade kört en A-traktor som var att klassa som personbil eftersom samtliga växlar gick att använda. A-traktorn togs i beslag av polisen.
 • Någon gång mellan fredagen och lördagen (3–4 mars) utsattes en bil som stod parkerad på Dalarövägen i Arboga för skadegörelse. Enligt anmälan till polisen var bilen repad på framskärmen, bakskärmen, taket samt på glaset.
 • Polisen i Västra Mälardalen har tagit emot en anmälan gällande olovlig energianvändning. En fastighetsägare i Arboga har anmält att någon olovligen tagit el genom att ha dragit en elsladd från den gemensamma tvättstugan upp till en lägenhet vid en adress på Redskapsgatan. Detta ska ha skett någon gång mellan den 1 och 5 mars.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-