Ishockey
15:10 | 16 januari 2023

Surahammars IF bryter kontraktet med ”Taggen”

Tidigare Köping Hockey-tränaren ersätter Thomas Maikkula i rollen som huvudtränare för brukslaget.

Thomas ”Taggen” Maikkula. Foto: David Eriksson/arkiv

Under Köpingsbon Thomas Maikkulas ledning gjorde Surahammars IF stor succé i Hockeyettan förra säsongen. Denna säsong har det dock gått trögare, bland annat missade klubben att kvalificera sig till Allettan.

Under måndagen kom beskedet att Thomas ”Taggen” Maikkulas kontrakt med Surahammar har avslutats. Detsamma gäller assisterande tränaren Nicklas Nywertz.

”Surahammars IF har idag valt att bryta med såväl huvudtränaren Thomas Maikkula som den assisterande tränaren Nicklas Nywertz. Efter en period med internt missnöje och ett spel ute på isen som inte motsvarat förväntningarna gör föreningen en förändring som man hoppas ska få genomslag på det sportsliga”, skriver Surahammars IF på klubbens hemsida. 

Vidare meddelar Surahammar att Johan Hellström, som lämnade sitt uppdrag som huvudtränare för Köping Hockey så sent som förra veckan, ersätter Maikkula.

– Jag kände att vi behövde få till en förändring då det är uppenbart för alla som följer laget att vi inte fått ut max av den trupp vi har. Nu får vi in Johan Hellström och det känns riktigt bra. Han är rutinerad trots sin unga ålder. Han är klok och har ett tydligt ledarskap. Han har dessutom en bra tanke kring hur han vill att laget ska spela hockey. Jag tror det här kan bli en positiv förändring som kan lyfta laget, säger Surahammars sportchef Jörgen Mähler till klubbens hemsida.

Johan Hellström. Foto: David Eriksson/arkiv

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-