KÖPING
16:46 | 7 juni 2021

Dubbla inbrottslarm gick igång samma natt vid skola i Köping

Båda gånger misstänks tjuven ha tagit sig in via ett fönster.

Vid 01.03 under natten till lördagen, den 5 juli, gick inbrottslarmet vid Skogsbrynsskolan i Köping i gång. Där misstänks en okänd gärningsman ha tagit sig in i lokalen genom ett fönster, men larmet kan ha skrämt bort tjuven för inget verkade saknas vid det tillfället.

En stund senare, vid 03.21, gick inbrottslarmet vid Skogsbrynsskolan igång igen. Den här gången hade en okänd gärningsman tagit sig in genom att slå sönder ett annat fönster. Det är oklart vad som stulits.

Någon gång mellan 01.00 och 01.30 samma natt åkte Securitas på ett annat inbrottslarm, denna gång vid Nygårdsskolan, inte långt i från Skogsbrynsskolan. Ett fönster på baksidan av skolan hittades uppbrutet, men det är oklart i nuläget vad som stulits.

Fler polisanmälningar: 

  • Den 3 juni upptäcktes ett källarinbrott på Mariebergsgatan i Köping. Hur tjuven tagit sig in är okänt, men från förrådet stals prydnadssaker till julen till ett okänt värde.
  • Den 28 maj försökte två killar stjäla varor till ett värde av 1 045 kronor från Willys i Köping. Enligt anmälan till polisen gick en av killarna in i butiken och tog en kundkorg medan den andre väntade i entrén. Killen inne i butiken plockade ner varorna i kundkorgen och försökte sen lämna utan att betala, men butikspersonal upptäckte detta. Killarna lämnade då butiken. En anmälan om försök till stöld har upprättats och polisen ska gå igenom videomaterial från butiken.
  • Någon gång mellan den 5 och 6 juni tog sig en okänd gärningsman in i ett permobilgarage på Virgatan i Köping. Från garaget stal tjuven en laddare till permobilen.
  • Den 4 juni upptäckte en bilägare att någon eller några hade brutit sig in i dennes bil som stod parkerad på Engelbrektsgatan i Arboga. Förardörren stod på glänt när inbrottet upptäcktes. Ägaren noterade enligt anmälan att en låda som fanns i bilen hade genomsökts. Det som stals var tre mobiltelefoner av märkte Apple iPhone, en vandringsryggsäck värd 2 000 kronor, en musikspelare värd 300 kronor samt några klädesplagg.
  • Den 3 juni utförde polis en körkorts- och nykterhetskontroll vid Centrumleden i Arboga. Vid 20.38 på kvällen stoppades en bil som kördes av en man i 20-årsåldern. Vid kontroll visade det sig att mannen saknade behörighet att köra fordonet och att han stoppats för samma förseelse tidigare. Mannen misstänks nu för grov olovlig körning.
  • Någon gång mellan den 2 och 3 juni utsattes en bil parkerad på Anders Johanssons gata i Arboga för skadegörelse. Den 3 juni upptäckte ägaren brytskador vid grillen av fordonet. Misstanken är att tjuven försökt stjäla en ljusramp. Värdet på bilens skador uppskattas till 5 000 kronor.
  • Vid 20.30-tiden i lördags, den 5 juni, stannade en kvinna vid OKQ8-macken på Kungsgatan i Kungsör. Hon glömde sen kvar sin telefon, som även hade ett fodral med bank- och körkort, inne på en toalett. När hon gick tillbaka för att hämta telefonen var den borta. En anmälan om stöld har upprättats.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-