Fotboll
08:46 | 13 augusti 2020

Hett derby väntar på Runevallen

Två revanschsugna lag möts under torsdagskvällen.

Arboga Södra och Kungsör ställs mot varandra under torsdagskvällen. Senast de möttes i tävlingssammanhang var säsongen 2017. Foto: Björn Blomgren/arkiv

För första gången sen säsongen 2017 möts Kungsörs BK och Arboga Södra i en tävlingsmatch på Runevallen under torsdagskvällen. Det året möttes lagen i division 4 och båda derbyna slutade oavgjort, 2–2.

Nu är det alltså dags igen, men denna gång i divsion 3. På grund av den globala pandemin blir det endast ett derby mellan Kungsör och Arboga i år och det är KBK som får fördel av hemmaplan.

Det är två revaschsugna lag som möts under torsdagskvällen. Båda lagen åkte på förluster i senaste omgången, Kungsör med 2–3 borta mot Bengtsfors samtidigt som Arboga föll med 0–1 hemma mot Yxhult.

KBK har dock skrapat ihop fyra poäng denna säsong, medan gästande Arboga har tre raka förluster och jagar första segern.

Till derbyt får Kungsörs klara sig utan Rezene Berhane och Ismael Alarid som båda blev utvisade mot Bengtsfors. För Arbogas del är det osäkert om farlige yttern Nemanja Plamenic kan spela på grund av skada.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-