Arboga
11:26 | 4 oktober 2021

Inbrott i fritidshus utanför Arboga

Tjuvarna stal en toalett, en kamin och en tvättmaskin.

Foto: Gunilla Skogman/arkiv

Polisen i Västra Mälardalen har fått in en anmälan om stöld genom inbrott i ett fritidshus i Tofta utanför Arboga. Enligt anmälan skedde inbrottet någon gång mellan den 21 och 28 september. Under den tiden ska en okänd gärningsman, eller flera, ha haft sönder en glasruta till målsägandens fritidshus. Gärningsmannen har därefter tagit sig in huset och stulit en toalett av märket Cinderella Comfort värd 35 000 kronor, en kamin värd 10 000 kronor och en tvättmaskin värd 4 000 kronor).

Fler polisanmälningar: 

  • I fredags, den 1 oktober, stoppade en polispatrull en personbil i Kolsva. Det visade sig att föraren, en man född i slutet av 80-talet, körde bilen utan att ha behörighet att göra det, något som föraren gjort flera gånger trots återkallat körkort. Polisen tog mannens bil i beslag. Efter förhör med föraren släpptes han på fri fot. Han är nu misstänkt för grov olovlig körning.
  • I fredags blev en polispatrull beordrade till Ahllöfsgatan i Arboga med anledning av ett inbrott vid ett kafé. När patrullen kom fram fanns ingen gärningsman kvar på platsen. Enligt polisanmälan hade en okänd gärningsman tagit sig in i kaféet via ett fönster. Det är oklart hur fönstret öppnats eftersom det varken var uppbrutet eller sönderslaget. Det är också klart om någonting stals. En hundpatrull kom till platsen och spårade utan resultat.
  • Under samma dag, fredagen den 1 oktober, blev en polispatrull även beordrade till ett obebott hus på Kapellgatan i Arboga. Det hade kommit till polisens kännedom att obehöriga personer befann sig i fastigheten. När patrullen kom dit påträffades två kvinnor, en född mitten av 90-talet och en född mitten av 80-talet. Båda är nu misstänkta för olaga intrång.
  • I fredags stannade en polispatrull en personbil som färdades på länsväg 250 i Kungsörs kommun. Föraren av bilen, en man född i början av 90-talet, uppvisade enligt polisanmälan tydliga tecken på narkotikapåverkan och fick följa med för kroppsbesiktning och förhör. Efter det släpptes han. Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott för eget bruk.
  • Någon gång mellan den 26 och 27 september ska en okänd gärningsman ha slagit sönder en ruta till idrottshallen på Björskogsskolan i Valskog. Det uppskattade värdet på skadorna är 5 000 kronor. En anmälan om skadegörelse har upprättats, men i nuläget finns inga vittnen till händelsen.
  • Någon gång mellan lördagen och söndagen (2 till 3 september) skedde ett inbrott i en villa på Hagalundsgatan i Kungsör. Under söndagen blev en polispatrull beordrade till villan efter att målsägarna kommit hem och upptäckt att de haft inbrott. Gärningsmannen uppges ha tagit sig in i bostaden genom att krossa ett fönster. Målsägarna kunde konstatera att smycken och kontanter hade stulits. Villan spärrades av för teknisk undersökning. En anmälan gällande grov stöld genom inbrott har upprättats.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-