Fotboll
06:40 | 13 april 2021

KFF och Södras premiärderby kan flyttas fram ytterligare

Första omgången är planerad till början av maj, men restriktionerna bestämmer.

Rijad Babovic Arboga Södra och Vilgot Wherns Köping FF skulle från början ha ställts mot varandra i början av april, men premiären av division 3 Västra Svealand är flyttad till tidigast första helgen i maj. Foto: Michaela Ericzén/arkiv

Från första början var tanken att Arboga Södra och Köping FF skulle mötas i ett hett premiärderby i division 3 Västra Svealand den 11 april. Det datumet ändrades till första helgen i maj samtidigt som höstens kval senarelades, men nu meddelar Svenska Fotbollsförbundet att premiären eventuellt skjuts fram ytterligare.

Om nuvarande restriktioner kvarstår blir den 23 april ett viktigt datum att hålla koll på för lagen. På Svenska Fotbollsförbundets hemsida står det att förbundsstyrelsen har beslutat följande:

• Om inte restriktionerna lättat senast 23 april skjuts seriestarten upp till 22-23 maj och kvalet på herrsidan till division 3, 2 och Ettan ställs in.

• Om inte restriktionerna lättat senast 10 maj skjuts seriestarten upp ytterligare, till 5-6 juni.

Dessutom ska förbundsstyrelsen utreda när brytpunktsdatum för att tvingas ta till enkelmöten i de ollka serierna infaller. Den frågan ska återrapporteras till förbundsstyrelsen i maj.

”Om kvalen ställs in kommer rak upp- och nedflyttning ske mellan de aktuella divisionerna. De lag som hamnar på den ursprungliga kvalplatsen upp går därmed miste om den möjligheten. Det är givetvis beklagligt men den samlade uppfattningen är att det viktigaste har varit att försöka säkerställa en säsong med dubbelmöten i de aktuella serierna. Förbundets tävlingsavdelning kommer förbereda uppdaterade spelordningar för de olika serierna vilket kommer att sändas ut till samtliga berörda föreningar”. skriver Svenska Fotbollsförbundet på sin hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-