Arboga
14:03 | 16 augusti 2023

Kommunen vädjar till allmänheten efter skadegörelse på räddningsutrustning

”Under rådande förhållanden med höga vattenflöden och extra starka strömmar blir det ännu mer kritiskt om utrustningen inte finns om olyckan är framme”.

Det råder just nu höga vattenflöden och extra starka strömmar i Arbogaån. Foto: Pär Eriksson

Via sin hemsida vädjar Arboga kommun till allmänheten att respektera avstängningar och inte orsaka skada på räddningsutrustningen som finns uppsatt på strategiska platser längs med Arbogaån. Detta sker bland annat efter att livbåten vid Villagatsbadet använts vid lek vid flera tillfällen. Kommunen meddelar även att Arbogas tekniska bolag, AKTAB, har också fått bärga båtar, bojar och övrig räddningsutrustning som slängts i vattnet.

– Det är alltid viktigt att utrustningen finns på plats. Men under rådande förhållanden med höga vattenflöden och extra starka strömmar blir det ännu mer kritiskt om utrustningen inte finns om olyckan är framme, säger Magnus Andersson, vd för AKTAB, till kommunens hemsida.

Arboga kommuns säkerhetssamordnare Andreas Ahlsén:

– Enligt våra rapporter och vittnesmål så är det många gånger barn och ungdomar som står bakom det här beteendet. Vi vill uppmana vårdnadshavare att prata med sina barn om vilka konsekvenser de här handlingarna kan orsaka. Om en olycka är framme är varje sekund viktig.

På grund av de höga vattenflödena i dagsläget så finns tillfälliga avspärrningar uppsatta längs med ån. Dessa är viktiga att respektera.

”Avspärrningarna är till för att skydda personer från att komma för nära det strömmande vattnet och de delar av kajanläggningen som är översvämmade”, skriver Arboga kommun.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-