LÖPNING
16:00 | 11 september 2021

Lasse-Majaloppet arrangerades idag i Arboga: ”Vi känner oss nöjda”

Idag arrangerades det årliga Lasse-Majaloppet i Arboga. Som är efter ett års uppehåll återigen på banan igen.

Löpare under Lasse-Majaloppet 2021

Lasse-Majaloppet arrangeras av Arboga SK varje år och nu var det äntligen dags igen. Förra året ställdes in på grund av corona.

180 personer gick i mål och arrangörerna har tyckt att det varit en väldigt bra dag.

Hur var dagen?

– Det har varit bra, 180 gick i mål men det var fler som var anmälda. Det har varit svårt att få ihop folk nu under corona-tiderna. Alla har kämpat på bra och tagit sig i mål. Det har varit kul att genomföra detta, säger Kenneth Jakobsson, en av arrangörerna från Arboga SK.

Ett sätt att visa upp Arboga och deras natur är ett faktum och även en viktigt milstolpe för Arboga SK. När det kommer till att underhålla spåren så är Kenneth mer än nöjd. Även också glad över att få ut folk i naturen.

– Det har varit kämpigt men det är mycket förarbete med spåren för varje år. Nu när vi har genomfört det så är vi glada att vi kunnat arbeta med detta. Funktionärer som ställt upp frivilliga och inom klubben. Arboga med denna naturen. Milspår, 23an, spår som allmänheten har nytta för. Vi hjälper till att alla ska få vara ute i naturen. Så det behövs underhållning av spåren, säger Kenneth.

Löpare under Lasse-Majaloppet 2021 Foto: Pär Eriksson
Löpare under Lasse-Majaloppet 2021 Foto: Pär Eriksson
Friskis och Svettis tränare inför starterna. Foto: Pär Eriksson

Vädret var molnigt och grått men det klagade varken arrangörerna eller löparna om. Även tiderna för löparna har varit bra.

– Jag tycker vi har haft det tur i vädret och klarat väder biten bra. Personer som varit här har tyckt det varit kul och funktionärerna lika så. Så vi ser framemot att arrangera nästa år också 2022. Och hoppas vi kan få hålla igång serveringen då också. Löparna som har vunnit har haft riktigt bra tider, säger Kenneth.

I 48 år har Arboga SK arrangerat detta lopp och mer ska det bli. Enligt arrangören har det inte kommit till några större skador hos löparna.

– Vi är tacksamma över alla sponsorer som sponsrat oss idag. Det har varit en lyckad och bra dag idag. Det har inte hänt några större olyckor heller för den delen. Vi har fått luft igen och ser framemot nästa år, säger Kenneth.

Marie Tommila från Kungsörs SK sprang snabbast på kvinnornas 13km.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-