Köping
12:51 | 21 juni 2021

Misstänkt drograttfyllerist hade batong och kniv på sig

Ung man misstänks för flera brott efter förföljande som slutade i Köping.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

I torsdags förra veckan, den 17 juni, fick polisen i Örebro samtal om en personbil som framfördes vingligt. Föraren, en man i 20-årsåldern, körde på E18 från Örebro till Köping där han stoppades.

Vid kontroll påvisade föraren tydliga tecken på narkotikapåverkan varpå han fick följa med för att genomgå en kroppsbesiktning, lämna bevisprov och förhöras. Vid kontroll av mannen visade det sig att även mannen saknade körkort, samt att han hade en batong samt en kniv på sig. Föraren misstänks nu för drograttfylleri, grov olovlig körning samt brott mot knivlagen.

Fler polisanmälningar: 

  • I fredags, den 18 juni, upptäckte en person boendes på Väpnaregatan i Köping att någon eller några hade gjort inbrott i dennes förråd. Tjuven eller tjuvarna hade böjt ut dörren till förrådet och tagit sig in, men vid anmälningstillfället verkade inget ha blivit stulet. En anmälan om försök till stöld genom inbrott har upprättats.
  • I fredags upptäcktes även ett inbrott i ett vindsförråd på Järnvägsgatan i Köping. Tjuven eller tjuvarna uppges ha rotat runt i förrådet och sen stulit gods. Det som stals var bland annat två fläktar, en lampa och en borrmaskin. Det totala värdet på stöldgodset uppskattas till 8 800 kronor.
  • Vid 18-tiden i lördags, den 19 juni, kontrollerade en polispatrull en kvinna i 50-årsåldern på Tunadalsgatan. På kvinnan hittade polisen misstänkt narkotika och en kniv. Kvinnan misstänks nu för ringa narkotikabrott genom innehav samt brott mot knivlagen.
  • I fredags hittades tre glasrutor krossade vid Brattbergsskolan på Lingonstigen i Arboga. Värdet på skadorna framkommer inte, men polisen har upprättat en anmälan gällande skadegörelse.
  • Vid 14.30-tiden i lördags vandrade en man in på Ica Supermarket i Arboga och stoppade på sig en flintastek i byxlinningen. Han gick sen förbi kassorna innan han stoppades av personal. Den 1,2 kilo tunge flintasteken värderades till 61 kronor och mannen är nu misstänkt för ringa stöld.
  • Under söndagen, den 20 juni, upptäcktes det att en okänd gärningsman hade tänt eld på något på marken vid en uppfart till ett hus på Himmelsbergavägen i Kungsör. Husägaren hittade senare en brandsläckare i en buske och även en grästrimmer som var inslängd på tomten. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse, men i nuläget finns ingen misstänkt.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-