Arboga
12:53 | 4 maj 2021

Del av äldrecenter byggs om till förskola

Byggnationen i Arboga planeras dra igång i höst.

En del av Hällbackens äldrecenter i Arboga kommer byggas om till förskola. Foto: Arboga kommun

Regnbågens förskola i Arboga ska få nya lokaler. Dessa kommer byggas vid en del av Hällbackens äldrecenter med planerad byggstart i september. I måndags skrevs kontrakt mellan det kommunalägda bostadsbolaget Kommunfastigheter i Arboga AB och entreprenören Örebygg AB som ska genomföra arbetet , enligt ett pressmeddelande från Arboga kommun. 

Den nya förskolan kommer att ligga i direkt anslutning till Västergårdens förskola. Inflyttningen är beräknad till augusti 2022.

– På gården kommer det att finnas stora möjligheter för barn att utforska och undersöka både när det gäller miljö och sin motoriska och kognitiva förmåga. Det kommer att finnas valmöjligheter att flytta ut så mycket som möjligt av sin utbildning utomhus, säger Anna Öhlin, rektor på Regnbågens förskola, i pressmeddelandet från Arboga kommun.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Hans Ivarsson (C), säger följande.

– Det är glädjande att byggnationen kommer i gång och att vi till nästa år kan erbjuda både nya lokaler och en förbättrad utemiljö för våra barn och pedagoger.

Förskolan Regnbågens nya lokaler är en del av Arboga kommuns satsning på grund- och förskolan som presenterades i maj 2020. Kommunfullmäktige tog då beslut om en ny skolorganisation i Arboga kommun. Beslutet innebär att över 635 miljoner kronor planeras att investeras i skolorganisationen inom en period på tio år.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-