Arboga
14:50 | 29 oktober 2021

Monstruös skräckbana redo att skrämma Arbogaborna

Läskig rekvisita och "levande spöken" väntar.

Jim Bergqvist och Magnus Axelsson vid ingången till skräckbanan på Björkmans tivoli. Foto: Björn Blomgren

Vid Björkmans tivolis anläggning på Tegelvretsvägen i Arboga har det förberetts rejält inför helgens Halloween-firande. I en lagerbyggnad har en ”skräckbana” byggts upp och står redo att ta emot våghalsiga besökare med start ikväll.

Banan, som tar upp omkring 500 kvadratmeter, har byggts av fritidsgården Gluggen i samarbete med ABF Västra Västmanland. Redan i entrén stöter besökaren på skrämmande filmfigurer som Freddy Krueger och Pinhead. Längs banan dyker sedan läskig rekvisita och även ”levande spöken” i form av skådespelare upp.

– Skådespelarna är ungdomar från 13-14 år till strax över 20, säger Magnus Axelsson, arbetsledare på fritidsgården Gluggen.

Gluggen och ABF har arrangerat flera skräckbanor tidigare, men årets är den klart största de byggt.

– Vi trodde att vi hade nått peaken för något år sedan när vi körde i Medborgarhuset. Men det hade vi inte, säger Jim Bergqvist, verksamhetsledare på ABF Västra Västmanland.

Årets bana har tivoli- och clowntema, vilket passar in strålande med omgivningen på Björkmans – där tivolit dessutom är öppet under helgen.

Magnus Axelsson säger att alla är välkomna att besöka banan, men poängterar att de allra minsta inte bör gå själva.

– Är man under 10 tycker vi att man bör ha med sig någon vuxen. Men den ska passa alla. Och när man är klar med banan kan man gå ut och roa sig på tivolit med alla karuseller.

Banan är öppen mellan 18 och 22 under fredagen och lördagen. Den är även öppen under söndagen (12-17), men då utan skådespelare.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-