Fotboll
22:01 | 13 augusti 2020

Södratalangen briljerade i sin avskedsmatch

Henric Asp låg bakom mycket i derbysegern mot Kungsör: "En väldigt bra avslutning".

16-årige Henrik Asp noterades för ett mål i derbyt mot Kungsör och var med i förarbetet till ytterligare ett i sin sista match för Arboga Södra innan flytten till Degerfors. Foto: David Eriksson

Hemmlaget var lite favoriter på förhand, men när domaren Odai Alwani från Uppsala blåste igång derbyt mellan Kungsör och Arboga på Runevallen var det gästerna som omgående tog tag i taktpinnen.

Efter sju minuters spel kom utdelningen för Södra när 16-årige jättelöftet Henric Asp kom in från sin högerkant och sköt in bollen i bortre hörnet på volley efter ett fint tekniskt nummer. Fullträffen var hans första för Arboga i division 3 – och kanske den sista. Mittfältaren är nämligen klar för spel i Superettan-klubben Degerfors organisation.

– Det var riktigt skönt att sätta dit första målet i matchen. Jag fick inte världens bästa träff, men den satt bra i hörnet och målvakten nådde inte riktigt dit. Riktigt skönt eftersom det här var min sista match för Arboga innan jag helt flyttar till Degerfors. Det blev en väldigt bra avslutning, ler Henric Asp efter matchen.

Kort efter Asps öppningsmål dubblade yttermittfältskollegan William Lindblom på Södras ledning. Kungsör reducerade via Robin Twine från straffpunkten efter en halvtimmes spel, men kom aldrig närmare. Arboga ökade på sin ledning till 3–1 tidigt i andra halvlek via ett vackert avslut i bortre krysset från Dervis Grabus. Han assisterades av en mycket duktig Rijad “Rio” Babovic efter förarbete av Henric Asp.

Kungsör försökte få till en reducering, men fick inte in fler än ett mål. Bland annat brände anfallaren Shadi Ibrahim näst intill öppet mål i andra halvlek.

Arboga Södra var, sett till 90 minuter, bättre i spelet och mer kliniska när chanserna presenterade sig. Derbyt mellan Kungsör och Arboga slutade 3–1 till gästande Södra.

– Det känns riktigt bra. Vi jobbade hårt för varandra och håller tätt bakåt. Vi vinner ganska stabilt med 3–1, säger en glad Henric Asp efter derbysegern.

Vad är det som gör skillnaden till er fördel i detta derby?

– Vi jobbar som ett lag och sätter våra chanser. Det har vi inte gjort tidigare, men ikväll fick vi utdelning.

Det här var er första seger den här konstiga säsongen. Vad tror du den betyder för laget?

– Väldigt mycket. Nu är det bara fortsätta så här.

Kungsörs lagkapten Robin Twine var efter matchen kritisk till sitt lags prestation. Han menar bland annat att ett visst mått av underskattning fanns i KBK-truppen under derbyt.

– Det är jäkligt bekvämt från vår sida hela matchen. Det är för många som bara ställer ut skorna. Arboga får två skitmål i början och vi bjuder på båda två tycker jag, säger Twine.

Kungsörstränaren Joakim Helgstrand skällde ut laget i halvtid. Det hjälpte dock inte.

– Det var lite lojt från vår sida. Synd eftersom vi gjorde en ganska bra match senast mot Bengtsfors trots att vi hade en man mindre i stort sett hela matchen. Men ikväll känns det som att en del trodde att det skulle gå för lätt. Några kanske kollade tabellen innan och såg att Arboga hade förlorat tre raka matcher. Det går inte att tänka så i ett derby. Alla känner varandra och ett derby blir inte en vanlig match, säger Twine.

Arboga ville mer helt enkelt?

– Vi var inte riktigt där. Vi har egentligen bara ett bra läge i andra halvlek och där måste vi göra mål om vi ska vara med i en sån här match. Framförallt när spelet inte sitter och vi inte får något gratis. Sen var Arboga mer taggade än vad vi var, avslutar KBK-kaptenen.

Målskytt, KBK: Robin Twine (straff)

Målskyttar, Södra: Henric Asp, William Lindblom, Dervis Grabus

Henrik Asp klappas firar med lagkamraterna efter sitt öppningsmål på Runevallen. Foto: David Eriksson
Kungsörskaptenen Robin Twine reducerade från straffpunkten, men efter matchen var han kritisk till sitt lags insats. Foto: David Eriksson

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-