köping
13:50 | 13 maj 2016

Bylund gör sin första säsong i Legend Cars

MOTORSPORT Till helgen är det dags för premiär i Legends Cars-serien. Det finns många tävlande från regionen som skall göra upp om titeln i denna relativt nya motorsport. Magazin24 har träffat en av dem.

Frederick Bylund från Köping är 36 år och har hållit på med racing sedan 1997. På lördag kommer han dock göra sin första start i Legend Cars som är en relativt ny sport i Sverige.

– Det är en rättså ny klass. Den har bara funnits i två år i Sverige, men den har egentligen funnits sedan 1992 utomlands och bilarna finns i 29 länder. Jag skulle tro att det är världens största racingserie på det sättet, berättar Frederick.

Intresset kring sporten har växt år för år och denna säsong kommer den förre STCC-föraren Janne ”Flash” Nilsson att tävla.

– Han har sagt att han ska vinna så han kommer nog att vara med i toppen, men det har jag också tänkt, säger Frederick med glimten i ögat.

Populariteten tror han även beror på att det är en billig bil att sköta om så det behövs inte massa sponsorer för att klara sig.

Fredrick kör en Ford-34 Sedan. Topphastigheten ligger på omkring 190 km/h och dem gör 0-100 på cirka fyra sekunder. Tävlingarna hålls på stora racingbanor där man kör omkring 15 varv. Premiären sker på lördag på Kinnekulle Ring.

– Det blir första racet för mig i en sån här bil. Fast jag har hållit på så länge med motorsport så har jag varit nervös hela veckan, men det är också det man är ute efter.

Vad är då målet för säsongen?

– Jag har tänkt att vara med i toppen. Det kommer att bli tufft eftersom jag är nybörjare i den här klassen och det finns en hel del duktiga förare, allt från nybörjare till gamla STCC-förare. Det blir säkert 10-15 st som kommer slåss om pallplats.

En av dessa tror Fredrick att 15-åriga kungsörssonen Calle Ahlin kan vara.

– Får han bara köra något race så kommer han nog vara med där uppe.

Tre till från regionen är också med i form av Mats Carlsson, Johan Sundholm och Robert Rydberg. Men någon extra rivalitet mot dessa känner inte Frederick.

– Nej, åker jag ifrån de andra så är jag nöjd, avslutar han.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-