Basket
22:40 | 13 april 2021

Efterlängtad vinst för Köping Stars

Efter fyra raka förluster kunde Köping Stars på tisdagskvällen för fjärde gången denna säsong besegra Fryshuset Basket.

Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

På tisdagen styrde Köping Stars kosan till Stockholm för att möta Fryshuset Basket i grundseriens näst sista match.

För Leonard Halling-Ibo var kvällens drabbning lite extra speciell, då det var hans första match mot sitt förra lag efter övergången till Stars tidigare i år.

– Innan var det lite nerver ska sägas, det är verkligen en match jag inte vill förlora. Och även fast jag vet att vi har kvalitén för att vinna matchen så vill jag inte att någon ska underskatta dem eftersom jag vet att de är kapabla till att steppa upp. Så det var mycket nerver, men det gick bra i slutändan, säger Leonard Halling-Ibo efter matchen.

Köping vann slutligen med 94-81.

– Jag tycker att vi kommer ut lite segt och de kommer ut med mer energi. Vårt offensiva spel var bra men vi brast lite defensivt, och det handlar ju om hjärta, de var taggade och dunkade på och skrek medan vi var lite frånvarande skulle jag säga. Sedan skärpte vi till oss i halvlek och städade undan. Jag är nöjd med att vi kunde skärpa oss och komma tillbaka och spela bra basket, säger Halling-Ibo.

Även coach ”Jotti” Nikolaidis är nöjd med lagets insats under kvällen.

– Det fanns perioder, speciellt i början av båda halvlekar, då jag tycker att vi spelar bra försvar. Vi kan vända spelet ganska snabbt och komma till enkla avslut. Det finns många bra saker att ta med, framförallt tredje perioden, där gör vi det väldigt bra, säger ”Jotti”.

Köpings Jonah Mathews var på spelhumör och gjorde hela 32 poäng. Och att Stars kunde vinna med 13 poäng med flera nyckelspelare skadade tycker ”Jotti” är lovande inför sista matchen i grundserien och slutspelet.

– Det känns alltid skönt att vinna, speciellt efter fyra raka förluster. Och jag tycker att det är ett styrkebesked att kunna göra det med både Alex, Craig och ”Earnie” på bänken. Det ger oss energi inför avslutningen.

– Nu hoppas vi på att kunna få tillbaka några spelare och bygga vidare på det här, och förbereda oss så gott vi kan inför slutspelet, avslutar ”Jotti”.

På fredag väntar bortamatch mot Nässjö, innan man tar sig an Norrköping Dolphins i kvartsfinalen av slutspelet.

Matchfakta Fryshuset–Köping

Slutresultat: 81–94 (20–24, 23–21, 9–27, 29–22)

Poäng Köping: Jonah Mathews 32, CJ Jackson 19, Michiel Petersen 10, Gustav Hansson 9, Alan Zekovic 8, Niklas Larsson 7, Leonard Halling-Ibo 6, Muorwell Muorwel 3.

Publik: 8.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-