Ishockey
08:41 | 11 september 2021

Hellström: ”Hockeyettan har aldrig varit bättre”

Nye KHC-tränaren siktar högt.

Nye Köping Hockey-coachen Johan Hellström vill att hans lag spelar en attraktiv hockey som publiken kan vara stolta över. Foto: Rasmus Forsström

Köping Hockey har en ny tränare inför den kommande säsongen. Vintern 21/22 kommer laget att ledas av Johan Hellström – som utlovat ett attraktivt spel.

– Våra supportrar ska vara stolta över den hockey vi spelar, säger nye KHC-coachen.

Hellström har tidigare varit tränare för IK Oskarshamns J18 och även varit en sväng i Skövde IK och Borås HC.

Johan Hellström, vad är dina visioner för Köping HC inför säsongen 2021/2022 och framåt?

– Om vi fokuserar här och nu så är det ju en träningskultur vi ska ha. Allt ifrån hur vi ska spela på isen och fysiken. Sen ska vi sätta en spelidé som är attraktiv för publiken. Som ska hjälpa oss att ta segrar och även vara en hockey folk kan vara stolta över. Det är något vi värdesätter väldigt mycket. Vi och våra supportrar ska vara stolta över den hockey vi spelar.

Köping HC har tagit in ett gäng nya spelare i truppen och har ett väldigt ungt lag på pappret. Sportchefen Patrik Risberg har ansvarat för värvningarna.

Johan Hellström berättar att han känner sig trygg med lagbygge­t.

– Sen jag blev klar har vi varit noga med att hitta hungriga spelare som har sina ambitioner för idrotten och vill framåt. Vi har varit noggranna i våran rekrytering av spelare. Givetvis tittar vi på hur de är på isen men det är också viktigt hur de är som personer vid sidan av. Det är liksom våran väg till framgång, säger Hellström om truppen.

Efter några veckors tid som tränare känner Johan att Köping HC är ett bra gäng.

Hur känns det att vara i Köping HC?

– Jag har varit tränare i snart elva år och man har varit runt i många olika föreningar det är alltid mycket nytt. Det är en ny stad och även nya personer att lära känna. Jag börjar landa lite i det nu och jag är väldigt positiv till det.

Vad är de viktigaste delarna för att få ihop ett lag, enligt dig?

– Ödmjukhet. Det är fantastiskt viktigt att vi har ödmjukhet i gruppen för det är våran väg till framgång. Att vi är ett lag. Men vi har bra ledare och killar i gruppen som har tagit hand om de nya spelarna. Så vi är ganska sammansvetsade.

Johan har stor erfarenhet av juniorishockey och med ett ungt lag i Köping HC så ser han det hela positivt.

– Det är inga direkta nyheter för mig att träna ett ungt lag. Det är kul, det finns även en viss nyfikenhet hos de äldre spelarna. Jag ser bara positivt på denna grupp.

Vart vill du att Köping HC landar i Hockeyettan 2021/2022?

– Hockeyettan har bantat på antalet lag i serien och är bättre än någonsin, tror jag. När serien väl drar igång tror jag att alla lag slåss om en Allettan plats. Vi är inget undantag, vi vill vara med om att ta en Allettan-plats.

Den 3 oktober är det dags för seriepremiär. Köping HC inleder på bortais och får åka ner till Skövde för match.

Där även Johan själv har varit tränare i två säsonger.

– Vi har mest fokus på det som är här och nu istället för på premiären. Vi tittar på hur vi ska utveckla laget. Sen blir det ju en speciell match för mig som får komma tillbaka till Skövde. Men nu är det fullt fokus på Köping och när pucken släpps där så är det Köping som gäller, säger Johan Hellström.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-