DEBATT
09:37 | 26 november 2022

KD, ett parti som imploderat

Vem tror väl längre på en kristdemokrat!

Ola Saaw (M)

Lars Axel Nordell gör i en insändare ett nytt försök att rättfärdiga sitt agerande gentemot ”Nystart Köping”. Han lyckas inte särskilt bra den här gången heller utan kristdemokraternas golgatavandring under den här mandatperioden kommer fortsätter till den slutliga korsfästelsen inträffar 2026.

Lars-Axel Nordell skriver att jag hade ett möte med honom på rådhuset. Det är sant. Däremot är det inte sant att han hade någon särskild inbjudan.

I samband med den slutliga rösträkningen i stora salen på rådhuset den 14/9 träffade jag honom händelsevis och tog initiativ till att reda ut några meningsskiljaktigheter som han och jag hade haft i samhällsbyggnadsnämnden. Jag passade också på att delge honom några personliga tankar om hur ett framtida samarbete kunde tänkas se ut. Det är att observera att i det läget hade vi inget underlag för någon majoritet. Dels var valresultatet ännu inte fastställt och vi visste ju inte heller hur Vanligt Folk skulle ställa sig.

Den lilla glöd som uppstod för fortsatt samarbete grundat på tillit och förtroende falnade tyvärr ganska snabbt när vi inledde formella diskussioner i syfte att överta styret i Köping.. Förhandlingsläget läckte regelmässigt ut till massmedia och kraven från KD blev mer och mer ultimativa och det definitiva sveket blev uppenbart när det visade sig att KD och Lars-Axel Nordell samtidigt förhandlade med socialdemokraterna.

Fram till nu har ju den inre upplösningen av kristdemokraterna som parti i Köping skett internt men för alla som är insatta så har ju faktum stått klart sedan lång tid. Nu när två av partiets toppnamn hoppat av så framstår partiets offentliga implodering som fullbordad. Den ena avhopparen anger visserligen personliga skäl som orsak och det får vi väl acceptera.

Men vem tror väl längre på en kristdemokrat!

Lars-Axel Nordell skriver avslutningsvis ”att nya vindar kommer att blåsa över Köping med ny ledning, ny politik, ny energi och ny vision”

Det är väl bara att gratulera, eller kanske beklaga, socialdemokraterna, vänsterpartiet och centern som får släpa på den här blacken, i form av kristdemokraterna, runt foten i fyra år.

Ola Saaw (m)


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

 

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-