KÖPING
10:31 | 27 juni 2022

Köpings Kulturrunda söker utställare

I mitten av september anordnas Köpings första Kulturrunda. Nu söker initiativtagarna fler konstnärer och andra kulturarbetare som vill visa sina alster och färdigheter för allmänheten.

Erika Almgren. Foto: Ewa Nilsson

Kolbäcksådalen har anordnat det i många år, liksom Arboga och Kungsör.

I Köping har ingen fått igång en konst- och kulturrunda. Inte förrän i år.

Helgen 17-18 september planeras en första Kulturrunda i Köping. Erika Almgren är iniativtagare och hoppas naturligtvis på stor uppslutning av utställare. Det finns ju många kulturarbetare i Köping som sällan eller aldrig får chansen att visa för andra vad de gör.

– De som vill vara med ska anmäla sig till mig senast 30 juni, berättar hon. Därefter fastställs priset för att vara med. Vi räknar med att det ska kosta max 500 kr per utställare. Då ingår plats i gemensam broschyr och hemsida, plats för presentation på Köpings museum helgen innan Kulturrundan, affischer och flyers.

PR räknar vi med att deltagarna ska hjälpas åt med via egna kontakter på sociala media, affischering, utdelning av flyers och förstås genom att prata om det med sina vänner och bekanta.

Priset per deltagare är beräknat på ca 30 utställare, och kommer att sjunka ju fler som blir med i Konstrundan. Minst 25 utställare behövs för att konstrundan ska bli av.

Helgen innan konstrundan kommer varje utställare att presentera varsitt konstverk på Köpings museum, så intresserade besökare kan bilda sig en uppfattning om vilka ställen de i första hand vill besöka.

Köpings Konstrunda kommer att finnas både i och runt centrum och i utkanterna av Köping, ute på landsbygden.
– Tanken är att utställarna i första hand ska försöka ordna egen lokal att vara i, säger Erika Almgren, men för de som inte har någonstans att ställa ut kommer vi att göra allt vi kan för att ordna lokaler.

– Vad räknas som kultur?

– I det här fallet olika konstarter, menar Erika Almgren. Till exempel
målningar/teckningar, keramik, snideri, konstfärdiga handarbeten, dikter, sång/musik, teater, dans, litteratur och hantverksmässigt mode och mat.

– Kultur kan också handla om olika länders kulturer via till exempel  invandrarföreningar. Alla kulturarbetare är välkomna att vara med.
Mer information finns på facebooksidan Köpings Konstrunda, där också anmälningsblankett finns, som alltså ska skickas till Erika Almgren senast den 30 juni.

Det går också bra att höra av sig via e-post till erika@dyslexi.info.
Ewa Nilsson

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-