Bandy
16:20 | 31 mars 2021

Simon Jansson klar för spel i ryska ligan

Köpings IS-produkten om flytten: ”Oerhört glad och stolt över att få chansen”.

Simon Jansson. Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Simon Jansson, landslagman och nyckelspelare i Edsbyns IF, kommer att spela sin bandy i Ryssland nästa säsong. Under onsdagen meddelade Edsbyn att 30-åringen förlängt sitt kontrakt med klubben i ytterligare tre säsonger, men att han de kommande ett eller två åren kommer att spela i ryska ligan innan han återvänder.

”Simon har ett gällande kontrakt med Edsbyns IF Bandy men har uttryckt en önskan om att nu få ta chansen som proffs i den ryska ligan och klubben har gett honom tillåtelse till det. När han sedan återvänder från Ryssland kommer han att ha tre år kvar på sitt kontrakt med Edsbyn. Vilken rysk klubb det handlar om kommer att offentliggöras senare”, skriver Edsbyns IF på sin hemsida.

Simon Jansson själv, som stod för 36 poäng på 24 matcher i Elitseriens grundserie denna säsong, säger så här:

– Jag är oerhört glad och stolt över att få chansen att spela i ryska ligan! Men samtidigt känns det tufft att lämna Edsbyns IF Bandy som jag älskar att representera och spela för! Det som känns skönt och väldigt bra är att när jag kommer tillbaka så är jag edsbyspelare igen i minst 3 år. Jag vill tacka Edsbyn Red Farmers och alla andra supportrar som verkligen har visat sitt stöd i år trots rådande omständigheter. Detta är inget hejdå utan ett vi ses. På återseende!, säger Jansson.

Edsbyns sportchef Stefan Karlsson:

– Det är såklart ett tufft sportsligt avbräck för oss då Simon är väldigt drivande i vårt spel och det blir inte lätt att ersätta honom. Samtidigt är vi glada för Simons skull och vi vill inte stå i vägen för honom när han nu får den här chansen.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-