Basket
09:27 | 18 september 2021

Skadedrabbat Stars höll jämn steg med Norrköping

Nyförvärvet Jordan Giles blev poängbäst i Köping: ”Vi har fortfarande mycket att jobba på”.

Foto: David Eriksson/arkiv

Under fredagen ställdes Köping Stars mot regerande svenska mästarna Norrköping Dolphins i en träningsmatch i Karlbergshallen. Matchen slutade 71-76 (15-24, 17-10, 20-20, 19-22) i gästernas favör.

– De kommer från tre internationella matcher. De spelade idag med fysiken från internationella matcher. De kom precis dit de ville i anfall och de fick oss precis dit de ville ha oss i våra anfall. Vi lyckades inte störa dem och de störde oss, säger Stars-tränaren Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida. 

Köping Stars kom till spel utan Ernest Kalve (brutit ett ben i foten och blir borta minst tre veckor), Hampus Åhlin och Kevin Senghore-Peterson. De två sistnämnda uppges vara tillbaka i full träning på måndag. Sedan tidigare saknas även långtidsskadade Oliver Gehrke. Stars tog därför med Steven Haney i truppen. Haney blev i veckan klar som en del av Köpings träningstrupp.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Köping Stars (@kopingstars)

Under träningsmatchen var gästande Norrköping i ledning i stort sett hela matchen. Köping Stars jobbade sig dock tillbaka flera gånger och visade fin moral.

Bäste poängplockare i hemmalaget blev nye amerikanen Jordan Giles med 27 poäng.

– Det var högt tempo men det märks att vi saknar några spelare. Vi har fortfarande mycket att jobba på och det här var tyvärr inte ett steg framåt jämfört med förra helgens matcher. Men det var inte heller ett steg bakåt vilket är bra. Det är bara att fortsätta jobba, säger Jordan Giles.

Poängplockare, Stars: Jordan Giles 27, Dominic Robb 19, Zane Martin 9, Tim Carlstén 7, Erik Flood 4, Simon Klaasma 3, Steven Haney 2.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-