Basket
21:49 | 23 mars 2021

Slutspelskänsla när Stars föll efter förlängning

Intensivt och spännande hemma mot Jämtland.

CJ Jackson letar skottläge nära trepoängslinjen. Foto: Björn Blomgren

 

Tisdagens holmgång mellan Köping och Jämtland var värd en större publik än de åtta som släpps in med nuvarande coronarestriktioner. Det var så intensivt, jämnt och spännande att det nästan kändes som en slutspelsmatch.

Lagen höll jämna steg in i slutskedet av ordinarie tid. När Köping Stars låg under med tre poäng bara sekunder före full tid var CJ Jackson lugnet själv från straffkastlinjen. Tre skott i korgen innebar tre poäng och förlängning.

Där var gästerna dock tyngre. Jämtland vann med 89–84.

– Jämtland är stora, starka och tuffa under korgarna. Många gånger utnyttjar de det och det är kanske också där matchen avgjordes. De hade elva fler returer än oss, konstaterar Köpingstränaren Panagiotis “Jotti” Nikolaidis.

I den första halvleken var Köping snäppet vassare. Förstafemman med den amerikanska trion Jonah Mathews, CJ Jackson och Craig Victor II tillsammans med Niklas Larsson och Leonard Halling-Ibo vred upp tempot direkt. Energiknippet Gustav Hansson byttes in och lade i ännu en växel åt hemmalaget.

Efter halvtidsvilan tog Jämtland successivt över taktpinnen. Anförda av Stars-bekantingen Aleksa Solevic och bjässen Cyril Langevine, som dominerade under korgarna, åt de sig ikapp och sedan förbi. Med mindre än fem minuter kvar trodde nog många att matchen var över när gästerna roffade åt sig en tiopoängsledning.

– Det var ingen idé att få panik där, säger “Jotti”, som ändrade taktiken i slutskedet.

– Vi spelade med en liten mindre line-up med fler guards. Vi chansade lite och fick in några skott innan CJ (Jackson) sätter tre av tre straffkast.

Stars föll sedan med flaggan i topp efter förlängning.

– Jag tycker arbetsinsatsen är helt okej. Vi gav oss själva chansen att vinna idag. Vi har bara elva bortkastade bollar på 45 minuter vilket är bra. Sen kanske vi inte hade lika mycket kräm kvar i förlängningen. Och vi behöver dra i några av de skotten vi missar, säger Nikolaidis.

Stars-coachen pekar ut trepoängsskyttet som ett område hans lag måste förbättra för att vinna den här typen av matcher.

– För att slå de bra lagen kanske vi inte behöver komma upp i 48 procent på ”trepoängarna” som vi gjorde mot Luleå. Men kanske några till… Idag hade vi fem av 16. Vi fick inte riktigt loss Jonah (Mathews), till exempel. Han var magisk från trepoängslinjen mot Luleå men satte bara ett av åtta idag.

Till sist: Från läktaren kändes det som en slutspelsmatch, och nu är det mindre än en månad kvar tills det är slutspel på riktigt. Hur känns formen inför det?

– Kan vi få tillbaka några spelare, få lite lugn och ro och tro på det vi gör kan vi utmana och göra ett bra första slutspel för Köping i SBL. Vi är inte turister i ett slutspel, vi ska försöka utmana.

Köping Stars–Jämtland Basket 84–89 efter förlängning

Periodsiffror: 25–22, 18–17, 14–18, 20–20, 7–12

Poäng, Stars: CJ Jackson 22, Craig Victor II 19, Jonah Mathews 16, Niklas Larsson 9, Gustav Hansson 7, Alexander Larsson 4, Alan Zekovic 3, Leonard Halling-Ibo 2, Ernests Kalve 2

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-