Basket
22:58 | 9 februari 2021

Tung förlust på hemmaplan för Stars

Efter en tuff och fysisk drabbning mot Jämtland Basket får Köping Stars några veckors återhämtning under landslagsuppehållet.

Tisdagens match mellan Köping Stars och Jämtland Basket blev en tuff utmaning för hemmalaget som saknade poängmaskinen Jonah Mathews.

Innan matchen var det inte säkert om Alexander Larsson kunde komma till spel på grund av känningar i knäet, men 25-åringen samlade kraft och noterades för tio poäng och tre returer under de 12 minuter och 36 sekunder han mäktade med.

– Jag har fortfarande känningar i mitt knä efter operationen som jag gjorde förra sommaren, det varierar från vecka till vecka och dag till dag och nu har jag haft känningar de två senaste veckorna. Jag är nöjd med min insats idag, men självklart vill jag komma upp mer i minuter så att jag kan hjälpa laget ännu mer, säger Alexander Larsson efter matchen.

För tyvärr resulterade tisdagens drabbning i en ny förlust för Köping Stars som förlorade med 76-85.

– Jag tycker att vi startar dåligt och med låg energi. Vi har svårt att få ihop 40 minuter bra basket som lag, trots att vi har alla pjäser som behövs för att spela bra, sen vet jag inte vad det beror på. Men idag tycker jag att vi krigar mer och mer ju längre in i matchen vi kommer och det såg bättre ut med tiden men det räckte tyvärr inte hela vägen, säger Larsson.

Coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis sammanfattar matchen:

– Det var en tung och fysisk match, Jämtland är stora och starka. Stundtals spelar vi bättre försvar än vad vi har gjort på ett tag och det finns många bra saker att ta med sig och bygga på. Sen är det surt på slutet när de leder med bara två poäng och vi släpper en öppen trea, hade vi fått stopp där hade vi haft en möjlighet att vinna, säger ”Jotti” och fortsätter:

– Även om vi förlorar så känner jag att det här är en av de matcherna när vi verkligen respekterade oss själva, spelade hårt och kände att det här kan vi ta.

Nu väntar uppehåll fram till den 27 februari när Norrköping gästar Karlbergshallen. Detta på grund av att svenska herrlandslaget i basket ska spela EM-kval. Köping Stars Alexander Larsson var uttagen till bruttotruppen men tackade slutligen nej.

– Jag var tyvärr tvungen att tacka nej på grund av mitt knä, säger Alexander Larsson.

Under uppehållet ska Köping Stars få välbehövlig återhämtning.

– Vi behöver fräscha upp oss lite, vi har spelare som är halvskadade och skadade och som behöver läka. Vi kommer att ta några dagars vila och sedan köra lite fystester innan vi börjar förbereda oss för resterande delen av säsongen, säger ”Jotti”.

Han lyfter fram Gustav Hansson, Niklas Larsson och CJ Jackson efter kvällens match.

– Gustav och Niklas har spelat bra försvar under en lång period och CJ gör det bra i en stor och viktig roll idag. Alla kämpade på bra, så grabbarna kan sova gott inatt, det tycker jag, avslutar ”Jotti”.

Matchfakta Köping Stars–Jämtland Basket:

Slutresultat: 76–85 (15–13, 14–21, 16–23, 31–28)

Poäng, Köping Stars: CJ Jackson 30, Niklas Larsson 10, Alexander Larsson 10, Craig Victor II 7, Michiel Petersen 7, Gustav Hansson 6, Alan Zekovic 3, Ernests Kalve 3

FOTO: MICHAELA ERICZÉN

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-