DEBATT
06:42 | 5 september 2022

Vi vill forma Köping till framtidens kommun!

SVT:s politiska kommentator Mats Knutsson sa efter partiledarintervjun med Johan Pehrson: ”Att vara liberal är att vara kluven.”

Iván Czitrom (L) Foto: Tony Löfling

Jag som Liberal inte är kluven. Vi Liberaler i Köpings kommun står för alla människors lika värde. Genom att rösta på Liberalerna i Köping kan du förvänta dig att…

Vi säger JA till att alla elever ges förutsättning att nå kunskapsmålen utifrån sina egna förutsättningar. Vi vill ge professionen möjlighet skapa lärmiljöer som passar alla. Vi vill se till att förskolan, skolan och gymnasiet ges resurser så att de kan fungera även för elever som till exempel har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).
Vi vill se en skola som tydligt erbjuder stimulans och utveckling även för särbegåvade och högpresterande elever.

Vi säger JA till mångsidig planerbar energiförsörjning för hela kommunen.
Exempel: Vi vill snarast utreda möjliga placeringar av lokal elproduktion i form av solkraft, småskalig vindkraft och mottryckskraftverk med biotekniskt bränsle, för att säkerställa energiförsörjningen i samarbete med lokala storförbrukare i ett långsiktigt perspektiv.

Vi säger JA till snabb och effektiv kommunal service för näringslivet och dess anställda.
Vårt mål är att Köpings kommun ska toppa Svenskt Näringslivs årliga ranking gällande kompetens och företagsamhet. Vi är övertygade om att Köping kan bli en vinnare i den globala konkurrensen.

Vi säger JA till att utveckla en attraktiv, grön och tyst livsmiljö. För våra kommuninvånare tillika näringslivets kompetens.

Vi säger JA till hemtjänstlag runt varje person som tar emot hemtjänst.
Genom stabila lag runt den äldre skapar vi trygghet hos såväl den som tar emot hemtjänst som hos personalen. Vi vill för trygghetens skull skärpa språkkraven inom omsorgen i samband med anställning men även erbjuda riktad utbildning till den som redan är anställd och behöver utveckla det svenska yrkesspråket. I väntan på lagändring vill vi påbörja försöksverksamhet med anställda läkare på äldreboenden.

Vi säger JA till att ta tillbaka det offentliga rummet där det behövs. Här vill vi ge ungdomscoacher och socialtjänsten ytterligare resurser.

En röst på oss liberaler är en röst på ett parti som tar ansvar och som drivs av att hitta samverkan med partier som garanterar bästa möjlig utveckling för hela kommunen.
Ju fler mandat vi får desto större är våra möjligheter att genomföra vår politik.

Iván Czitrom
Liberalerna i Köpings kommun


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-