Kungsör
17:46 | 25 september 2020

”Det här behöver komma ut till fler”

Landshövdingen imponerades och berördes av verksamheten på Kungsörs återvinning och second hand.

Anders Olofsson och Minoo Akhtarzand. Foto: Michaela Ericzén

Torsdagen den 17 september gästades Kungsörs återvinning och second hand av landshövding Minoo Akhtarzand och representanter från Kungsörs kommun. Sällskapet fick en guidad tur kring hela verksamheten av Anders Olofsson.

– Jag blev hitbjuden och det var väldigt trevligt eftersom just den här verksamheten blev belönad med en hedersutmärkelse för sitt jämställdhetsarbete av Länsstyrelsens jämställdhetsråd, som jag är ordförande för, säger Minoo Akhtarzand efter den guidade turen.

Och det har hänt mycket på Kungsörs återvinning och second hand på sistone. Utöver den dagliga verksamheten och den permanenta Antitraffickingutställningen har man renoverat stora delar av second hand-butiken.

– I samband med att vi stängde ner tillfälligt i våras på grund av corona så önskade personalen att vi skulle bygga om en del, och vi behövde göra det. Vi har utökat avdelningen för husgeråd, flyttat lite väggar och flyttat in böckerna i ett särskilt rum, samt skapat ytor för mycket mer kläder och gjort en retroavdelning, berättar Anders Olofsson som är personalansvarig och ansvarig för utställningen.

Det var landshövdingens första besök på Kungsörs återvinning och second hand.

– Jag är riktigt imponerad av det jag har sett. Framförallt att det är så många människor som jobbar ideellt för den goda sakens skull, och så självklart för utställningen, säger hon och fortsätter:

– Man blir verkligen berörd av just det som sker inom ramen för trafficking och människohandel och i det avseendet tycker jag att det är väldigt bra att se en sådan utställning, och att den finns i en av våra kommuner i Västmanland.

Minoo Akhtarzand tycker att så många som möjligt borde se antitraffickinguställningen.

– Det här behöver komma ut till fler, jag hoppas det kan bli mobilt eller att vi kan hjälpas åt så att fler personer kommer hit och ser utställningen.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-