Västra Mälardalen
18:52 | 23 februari 2021

Sparbanken vinner pris för engagerade medarbetare

Topplacering för Sparbanken Västra Mälardalen efter medarbetarundersökning.

Annett Litz i förgrunden på bilden. Foto: Sparbanken Västra Mälardalen

Brilliant Future är en undersöknings- och actionplattform som har samlat in data från företagens egna medarbetarundersökningar och sedan listat de arbetsgivare som har de mes engagerade medarbetarna.

Sparbanken Västra Mälardalen kommer tvåa i landet bland företag som har upp till 100 anställda.

Insamlingen av data har pågått sedan 1 januari 2020 och 185 organisationer samt 235 000 medarbetarundersökningar har sammanställts av Brilliant Future.

– Vi är såklart jättestolta att prisas som arbetsgivare på det här sättet. Att våra medarbetare är engagerade och stolta över att jobba på banken är oerhört viktigt för oss, säger Annett Litz, HR-chef på Sparbanken, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Vi tänker såhär: engagerade medarbetare som trivs gör också sitt bästa på jobbet. Det ger oss nöjdare kunder, vilket såklart är ett av bankens huvudmål. Så det är win-win.

Sparbanken Västra Mälardalen brukar även få höga betyg när det gäller kundundersökningar.

– Vår bank brukar ligga i topp i SKI-mätningen, gällande kundnöjdhet och kundlojalitet, liksom många av de andra sparbankerna runt om i Sverige, säger Mikael Bohman, vd på Sparbanken.

Annett Litz tror att flera faktorer spelar in för att ha medarbetare som trivs på jobbet.

– De korta beslutsvägarna och närheten både till kollegor och kunder, tror jag är viktiga faktorer. Jag vet också att många av våra medarbetare är stolta över att jobba på en bank som gör skillnad. Vi delar med oss av vår vinst till saker som gör det bättre i Köping, Arboga och Kungsör. Vi stöttar föreningar, initiativ, goda idéer och regional utveckling. Sedan år 2000 har vi delat med oss av vår vinst med 100 miljoner till bra saker i Västra Mälardalen. Det är ju verkligen något att vara stolt över, avslutar hon.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-